28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Srbija Vesti

Konkurs za Nagradu „Milan Mladenović“ otvoren do 30. juna

Konkurs „Milan Mladenović“, treći po redu, za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije, pod sloganom „Prijavi svoju stvar“, otvoren je do 30. juna.

Pravo da konkurišu za nagradu Zadužbine Milana Mladenovića imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Autor ili grupa autora mogu prijaviti samo jednu pesmu, čiji je tekst na nekom od jezika sa teritorije bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina. Konkurs je otvoren do ponoći 30. juna, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem formulara dostupnom na veb sajtu Zadužbine.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri koji čine: Damir Urban i Zoran Stajčić (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Katarina Epštajn (Srbija), kao i sam bivši član EKV-a, Ivan Fece Firči.

Stručni žiri će najpre na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine objaviti 12 finalista konkursa, a pobednici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano sa 2.000 evra.

 Milan Mladenović je bio jugoslovenski kompozitor, gitarista, autor tekstova, lider i pevač kultne rok grupe „Ekatarina Velika“, kasnije „EKV“, deo Novog talasa u muzici i jedan od ključnih imena za nastanak antologijskog benda „Šarlo Akrobata“.

Nagrada, koja se dodeljuje na rođendan velikog rok muzičara – 21. septembra, ustanovljena je sa ciljem podsticanja muzičkog stvaralaštva koje odlikuju vrednosti svojstvene samom umetniku čije ime ona nosi.

Prvi dobitnik nagrade „Milan Mladenović“ bila je alternativna elektro rok grupa „Artan Lili“ 2019. godine, a drugi laureat, u pandemijskoj sezoni, bio je sastav „Dram“ (2020)

Foto: pixabay

Related posts

Tri osobe poginule, 22 povređene u sudaru voza i autobusa

Zorana Stekovic

Redakcija na češkom vam predstavlja grad Brno

Jasmina Petkovic

Havarija na toplovodu. Bez grejanja Tesla, Kotež i Strelište. Normalizacija u popodnevnim satima

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija