23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano

Grad finansirao uređenje dva pametna autobuska stajališta u Ulici Oslobođenja

Grad Pančevo dobio je još dva pametna stajališta. Ona se nalaze u ulici Oslobođenja, jedan preko puta drugog. Uređena su u oviru akcije postavljanja pametnih moblijera, koju Grad Pančevo već tradicionalno sprovodi povodom obeležavanja svetskog Dana zaštite životne sredine. 

U ulici Oslobođenja u Pančevu, u blizini nadvožnjaka, građanima i posetiocima, koji koriste autobuski prevoz, na raspolaganju su dva novoopremljena pametna stajališta. Grad Pančevo već tradicionalno sprovodi ovu  akciju povodom obeležavanja svetskog Dana zaštite životne sredine.  

Iz fonda za zaštitu životne sredine budžeta Grada Pančeva za zamenu dotrajalih pečuraka i uređenje modernih stajališta, utrošeno je million dinara sa PDV-om, rekla je Katarina Banjai, gradska većnica za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Ona je istakla da je glavni cilj ovakvih akcija afirmacija obnovljivih izvotra energije i da je edukacija i animiranje mladih na savremen i moderan način prioritet.

Povodom obeležavanja svetskog Dana zaštite životne sredine proglašen je i pobednik akcije “Sakupi i uštedi – vredi ”.  Banjaji je naglasila da je to još jedna Akcija u kojoj su glavni akteri naši najmlađi sugrađani, a koja ima za cilj njihovu edukaciju o važnosti zaštite životne sredine i sticanje pozitivnih ekoloških navika. U cilju promovisanja obnovljivih izvora energije grad Pančevo će nastaviti sa ovim akcijama zaključila je Katarina Banjai.

Related posts

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kreculj

Bojana Kecic

Uhapšen Pančevac zbog zloupotrebe položaja

Nikoleta Dragaš

Košarkašice preživele Koreju za četvrtfinale OI

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija