28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Klasik fest od 10. do 13. juna u Pančevu

10. Klasik fest Pančevo, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održava se od 10. do 13. juna na više lokacija u Pančevu. Na ovogodišnjem Klasik festu nastupiće i violinista svetskog renomea Stefan Milenković.

Deseti Klasik fest, održaće se od 10. do 13. juna, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Ovogodišnji slavi dva jubileja – deset godina festivala i 250. rođendan Ludviga vana Beеthovena. Upravo će Betovenova Prva simfonija otvoriti ovogodišnji festival, i time će se ukazati zahvalnost jedom od najvećih muzičkih genija, ističe Ognjen Popović, umetnički direktor festivala.

Jubilej od deset godina festivala i prazničnu atmosferu će upotpuniti violinista svetskog renomea Stefan Milenković koji će nastupiti na dva koncerta.

Pored Stefana Milenkovića, publika će uživati i u nastupima Lidije Bizjak, Boštjana Lipovšeka i mnogih drugih. Ovogodišnji koncerti biće održani u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog, Dvorani Kulturnog centra Pančeva i Narodnom muzeju Pančevo.

Related posts

Pančevo u Šarenici

Mica Milakov

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Zorana Stekovic

Završeno polaganje male mature

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija