21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Jubilarni 10. koncert Baletske škole

U dvorani Kulturnog centra Pančevo održan je godišnji koncert Baletske škole ,,Dimitrije Parlić”. Polaznici ove škole javnosti su se predstavili posle pauze od skoro dve godine. Koncert su otvorili direktor škole Milorad Vukobratović i članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje Tatjana Božić. Bila je ovo i prilika da se pohvale svi učenici i nastavnici nagrađeni na nedavno održanom Republičkom takmičenju u Beogradu.

Učenici Baletske škole ,,Dimitrije Parlić” posle skoro dve godine pauze predstavili su se pančevačkoj publici. Kako epidemiološka situacija nije dozvoljavala održavanje tradicionalnog koncerta povodom obeležavanja Dana škole ovaj nastup s velikim nestrpljenjem dočekali su ne samo ljubitelji baleta već i učenici i nastavnici. Bila je ovo lepa prilika da se uruče pohvalnice donosiocima priznanja sa nedavno održanog Republičkog takmičenja u Beogradu. Pohvalnica za izuzetan doprinos radu Baletske škole dodeljena je Tatjani Božić, članici Gradskog veća grada Pančeva zaduženoj za obrazovanje. Tom prilikom ona je rekla da je na učenicima i nastavnicima da vredno rade, a Grad je tu da im pruži podršku.

Baletsku školu „Dimitrije Parlić“ pohađa 280 učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Kako je zainteresovanost za upis velika, u proceduri je otvaranje izdvojenih odeljenja u Vršcu i u OŠ „Miroslav Mika Antić“ na Strelištu u Pančevu, kaže direktor škole Milorad Vukobratović, i dodaje da će škola uskoro dobiti i novu opremu.

Vukobratović navodi da naredni javni nastup pančevačkih balerina možemo očekivati već u septembru, ako sve bude teklo po planu.

Related posts

Odlična sezona za atletičare “Tamiša”

Nikoleta Dragaš

Obeležen Svetski dan Dišenove distrofije

Ivana Bogdanovski

Usvojen program poslovanja Vodovoda

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija