21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Održan Ex Teatar fest

U Pančevu je u petak otvoren 49. Ex Teatar fest pod sloganom PLAY TIME.  Festival se održava od 4. do 6. juna, na nekoliko lokacija u Pančevu.

Prvog dana na programu su bili Muzej se igra – muzejska dramska radionica u Narodnom muzeju Pančevo, predstava UDUS i Imeks teatra Play Šopalović po motivima drame Ljubomira Simovića “Putujuće pozorište Šopalović” na platou ispred muzeja i “Žene iz Troje” Narodnog pozorišta Priština, Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” i Udruženja “Dunav fest” koja je prikazana u Apolu.

“Pozorišni izraz nam nekada daje mogućnost da iskažemo neizgovoreno.  Pozorište nas vraća na to da malo bolje promišljamo da se zapitamo, da otvorimo neke nove perspektive i ja sam sasvim sigurna da ćemo to večeras i svih ovih dana koliko traje Eks Teatar Fest i činiti, rekla je Marija Jević, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za kulturu i omladinu otvarajući ovogodišnji festival.

U subotu 5.juna u u Apolu na programu Ex Teatar Festa bili su “Leto kada sam naučila da letim” prema knjizi Jasminke Petrović, i FIST, Fakultet dramskih umetnosti Beograd u režiji Patrika Lazića. Zatim u dvorištu Doma omladine Pančevo Play Time – radionica savremenog cirkusa- Ineks teatar, Beograd.  Kod Statue Sejača (kod Poreske Uprave u gradskom parku) Panov grad – Vođeni performans kroz spomeničko nasleđe Pančeva, i Nektan Art – Pančevo. Autori koncepta i performeri: Marko Nektan i Nataša Milojević. I u subotu u 20 sati u Apolu – Živi su, nije smešno,Inspirisano komedijama Branislava Nušića. Puls teatar, Lazarevac/ Regionalno pozorište Novi Pazar.Autori: Milica Piletić i Jovan Grujić.

Related posts

Predstavnici Kancelarije za KiM u poseti Kosovskoj Mitrovici: Pomoć i podrška višečlanim porodicama

Jasmina Petkovic

Volonteri u Sefkerinu

Mica Milakov

Kamen u bubregu razlog čestih poseta urologu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija