21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Deseti jubilarni Klasik fest u Pančevu

Ove godine  održava se 10. jubilarni Klasik fest u Pančevu od 10. do 13. juna. Na festivalu će učestvovati renomirani umetnici iz zemlje i regiona, poput Stefana Milenkovića, kaže Slobodan Tanasijević, muzički urednik Kulturnog centra.

Kulturni centar Pančeva ove godine obeležava dva jubileja u okviru Klasik festa, 10. godina postojanja festivala i 250 godina od rođenja jednog od najpoznatijih kompozitora Ludviga Van Betovena. Tim povodom na otvaranju festivala u crkvi Svetog Karla Boromejskog biće izvedena Betovenova sinfonija broj 1.

Druge večeri festivala u Kultrnom centru ponovo će nastupiti Stefan Milenković.

Treće veče festivala biće održano u crkvi Svetog Karla Boromejskog,  nastupa Stefan Milenković sa Boštjanom Lipovšekom i Ognjenom Popovićem. Koncert počinje u 20 sati. Poslednje večeri festivala tradicinalno  će publika moći da uživa u muzici Balkanske kamerne akademije.

Organizator festivala je Kulturni centar Pančevo, pokrovitelj je Grad Pančevo, a festival je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Related posts

Jovanov: Samo potkupljeni i ucenjeni idu za Ðilasom u bojkot

Nikoleta Dragaš

Likovna kolonija u Jabuci “okupila” mnogobrojnu decu

Ivana Bogdanovski

Belo vino Udruženja “Sveti Trifun” apsolutni pobednik Vinarijade

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija