22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić i Sijarto: Odnosi Srbije i Mađarske najbolji u istoriji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralne saradnje, evropskom putu Srbije, borbi na suzbijanju pandemije, tranzitnim kapacitetima, snabdevanju i korišćenju gasa, kao i strateškom partnerstvu dve zemlje u brojnim oblastima.

Predsednik Vučić je ocenio političke odnose Srbije i Mađarske kao najbolje u istoriji i istakao da je važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dao i izuzetan lični i prijateljski odnos sa predsednikom Vlade Mađarske, Viktorom Orbanom.

Predsednik Vučić je pohvalio mere koje Vlada Mađarske sa velikom odlučnošću sprovodi od početka pandemije u cilju sprečavanja njenog daljeg širenja, te zaštite zdravlja njenih građana i očuvanja ekonomije.

Govoreći o evropskim integracijama Srbije, predsednik Vučić je zahvalio Mađarskoj na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju pruža našoj zemlji na najvišem političkom nivou, ali i kroz brojne programe obuka, razvojnu pomoć i slanje eksperata koji pomažu Vladi Srbije u procesu EU integracija.

„Posebno smo zahvalni na ličnom zalaganju ministra Sijarta i najviših zvaničnika Mađarske koji u svim prilikama ističu da Srbija mora što pre da se pridruži Evropskoj uniji“, naglasio je predsednik Vučić i dodao da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i sprovođenju reformi koje su deo tog procesa.

Ministar Sijarto je posebno naglasio izuzetne odnose sa Srbijom, kao i blisku saradnju i prijateljske odnose dve zemlje koji su se ponovo potvrdili kroz izrazitu solidarnost i razumevanje tokom borbe protiv pandemije KOVID-19.

„Možete računati na kontinuiranu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija“, istakao je Sijarto i podvukao da će se dalje unapređenje saradnje između Srbije i Mađarske nastaviti preko brojnih zajedničkih aktivnosti u mnogim oblastima, te da će se podići na nivo strateškog partnerstva.

Foto: tanjug

Related posts

JKP “Drugi oktobar” iz Vršca podigao stepen održavanja javne higijene

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić razgovarao sa producentom ‘Ratova zvezda’: Obećao mi je veliku stvar

Katarina Popović

Ðerlek: Najjači udar delta soja za dve-tri nedelje

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija