21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

ZZJZ: Izložba o ekološkom stanju u našoj zemlji

U okviru obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine održana je deseta, jubilarna, izložba fotografija „Objektivom kroz svet oko nas 2021.godine“.  Izložbu je organizovao Zavod za javno zdravlje, uz pokroviteljstvo Foto saveza Srbije, koja prikazuje ekološko stanje u našoj zemlji u periodu postindustrijalizacije.

Fotokonkurs i izložba fotografija „Objektivom kroz svet oko nas“ su jedan projekat koji podstiče i stručna i odgovorna tela,ali i građanski aktivizam kada je u pitanju unapređenje stanja životne sredine nakon industrijalizacije. Prema rečima nadležnih u Zavodu za javno zdravlje Pančeva, nepohodno je da svi zajedno odnosno struka i građani, pronađu iskonsku vezu sa prirodom i da svi sa ljubavlju,  pažnjom, brigom i saosećanjem, čuvaju životnu sredinu i prirodu.

Podeljene su pohvale i nagrade. Na konkursu su učestvovali i mladi, odnosno autori do 16. godina, ali i stariji koji ih je ove godine bilo više nego tokom prethodnih izložbi. Prvu nagradu dobio je Milan Gabarić, drugu Jan Valo i treću – Edo Iglič. Kod mladih nagrađaeni su Sara Jančov, Aleksandar Nedomački i Filip Planojević.

Učesnike na ovogodišnjem fotokonkursu iznenadile su ove godine članice nekoliko udruženja žena sa teritorije Grada Pančeva koje su pripremile tradicionalni „banatski doručak“. Prijatno iznenađenje i ukusno, rekla je Zora Čubrić, iz udruženja „Etno kutak“ koja je iskoristila priliku da pozove sve građane da u nedelju 6. juna u 10 časova dođu u Kačarevo na manifestaciju „Etno dan“ koju ovo udruženje obeležava.

Izložba forografija u okviru konkursa „Objektivom kroz svet oko nas 2021. godine“ biće postavljena u fojaeu Kulturnog centra do 15. juna. Organizatori naglašavaju da su savršenstvo i mudrost u samoj prirodi, a da je na nama da je poštujemo i čuvamo.

Related posts

Institut za Neonatologiju dobija novi izgled

Ivana Bogdanovski

DANAS POSEBNA SEDNICA VLADE, PRISUSTVUJE I PREDSEDNIK VUČIĆ!

Bojana Kecic

VUČIĆ U ZAJEČARU: Predsednik obišao Hram “Vaznesenja Gospodnjeg” i renoviranu osnovnu školu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija