2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Vesti

Ostvaren prvi korak u digitalizaciji privrede

U narednom periodu institucije u Srbiji biće povezane novim softverom koji će obezbediti nadzor nad javnim preduzećima u našoj zemlji. Biće omogućeno povezivanje preduzeća, lokalnih samouprava i Ministarstva privrede. Projekat je podržala i švajcarska Vlada.

Ministarstvo privrede i Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji razvili su informacini sistem koji će omogućiti elektronsku komunikaciju između osnivača i javnih preduzeća, kao i između jedinica lokalne samouprave i Ministarstva privrede. Ministarka privrede Anđelka Atanasković, ocenila je da je digitalizacija obuhvatila sve oblasti javne uprave, poručujući da se digitalizacija nalazi visoko u agendi Vlade Srbije i da je novi softver samo prvi korak u digitalizaciji privrede.

Pomoć u implementaciji softvera dobiće sva javna preduzeća, rekla je Ana Jolović, direktorka RELOF2  projekta.

Projekat RELOF 2 U Srbiji je četvorogodišnja inicijativa koju podržava Vlada Švajcarske.

Grad Zrenjanin, je sa velikim zadovoljstvom, ali i velikom odgovornošću i obavezom uzeo učešće u projektu – kaže Simo Salapura, gradonačelnik ovog grada.

Primenom principa korporativnog upravljanja i novog softvera obezbedićemo odgovorno ponašanje i poslovanje javnih preduzeća, kao i njihovu maksimalnu efikasnost, rekla je Dubravka Drakulić – pomoćnica ministra privrede, na konferenciji održanoj u hotelu Haytt u Beogradu.

Related posts

Trojica Vrščana uhapšena zbog višemilionske prevare preko Fejsbuka

Mica Milakov

Vučić: Ekonomska i politička saradnja sa Francuskom od velikog značaja za Srbiju

Nikoleta Dragaš

Gradska biblioteka u kovid režimu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija