29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Ministar Vulin sa novoimenovanim ambasadorom Meksika: Intenzivirati saradnju u narednom periodu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država u Beogradu, Karlosom Feliksom.

Ministar Vulin i ambasador Feliks, istakavši dobre i prijateljske odnose dve zemlje, izrazili su nadu da će saradnja u narednom periodu biti intenzivirana.

Na sastanku je konstatovano da postoji prostor za unapređenje saradnje, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i istakli uverenje da će potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti organizovanog transnacionalnog kriminala i trgovine narkoticima i Memoranduma o razumevanju o jačanju policijske saradnje, čije je usaglašavanje u toku, dati odličnu osnovu za dalje unapređenje saradnje.

Ministar Vulin izrazio je veliku zahvalnost na principijelnoj i nedvosmislenoj podršci teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje i istakao da duboko cenimo čvrst stav Sjedinjenih Meksičkih Država o nepriznavanju tzv. Kosova. Ambasador Karlos Feliks naveo je da se njihov stav neće menjati i da će nastaviti da štite interese i dobrobit srpskog naroda.

Related posts

Potpuna obnova hrama u Debeljači

Ivana Bogdanovski

Tri saobraćajne nezgode proteklog vikenda

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić dočekaće ruske vakcine

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija