2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Položeni venci na spomen-obeležje u Omoljici

Na Čukarici kod Omoljice, gde su 1. juna 1999. godine, u NATO agresiji stradali pripadnici Vojske Jugoslavije služen je parastos i položeni su venci. Pored sveštenstva i porodica tragično nastradalih oficira, prisustvovali su pripadnici Vojske Srbije i članovi Saveta MZ.  

Na spomen-obeležje u centru Omoljice najpre su položeni venci u znak sećanja na poginule u ratovima od 1991. do 1999. godine. Nakon toga, porodice vojnika stradalih 1. juna 1999. godine, pripadnici Vojske Srbije i članovi Saveta MZ prisustvovali su služenju parastosa na Čukarici kod Omoljice. Na tom mestu su, hrabro braneći svoj narod i otadžbinu, živote izgubili general pukovnik Ljubiša Veličković, pukovnik Božidar Pejčić i major Svetomir Trifunović.

Predsednik Skupštine Grada Pančeva Tigran Kiš zahvalio se svima koji su došli da odaju počast palim junacima. On je podsetio da je bombardovanje naše zemlje veliki zločin u kome je stradalo više hiljada pripadnika Vojske i više hiljada civila.

Prošle su 22 godine od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Sve ove godine u Omoljici se čuva sećanje na Veličkovića, Pejčića i Trifunovića, ali i na dva Omoljčana – Savu Jovanova i Jugoslava Mićića, koji su poginuli kod Vukovara 1991. i 1994. godine. 

Related posts

Pobeda Srbije u drugom kolu ATP kupa!

Jelena Obradović

Generalna proba vežbe “Sadejstvo 2020” na Pešteru

Nikoleta Dragaš

Pomoć Švajcarske za 48 opština i gradova u Srbiji

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija