3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Počela prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

Prijave građana za pomoć od 3.000 dinara, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, počela je danas.

Prijave građana koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine za pomoć od 3.000 dinara, počela je u ponoć, odnosno od 1. juna.

Za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji naše zemlje, zaključno sa današnjim danom, primili makar jednu dozu vakcine, podseća ministar finansija Siniša Mali i dodaje da se prijave vrše preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.

“Želja nam je da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi makar jednu dozu vakcine protiv kovida 19, upravo zbog toga smo izašli i sa ovim predlogom da nagradimo sve one koji su primili makar jednu vakcinu”, rekao je Mali Tanjugu.

Napominje da će prijava biti jednostavna, ista kao za pomoć od 30+30 evra i dodao da će proces prijavljivanja trajati do 15. juna, dok će u petak, 4. juna, početi i prijava putem telefona.

Mali je napomenuo da penzioneri ne treba da se prijavljuju za tu vrstu pomoći, ali da je potrebno da se prijave korisnici socijalne pomoći.

Podsetio je da je u toku i treći paket pomoć koji je Vlada Srbije definisala da pomogne privredi i građanima.

“Prošle nedelje smo isplatili pomoć za sve naše sugrađane koji žive na KiM, sada krećemo sa isplatom 3.000 dinara za vakcinisane”, naveo je Mali.

Dodaje da će u junu biti isplaćena još jedna, treća, rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i podrška autoprevoznicima.

“Svako obećanje ispunjavamo u dinar i u dan”, rekao je Mali.

Pozvao je građane koji su vakcinisani da iskoriste ovu priliku i da se prijave za 3.000 dinara, jer je to, kaže, nagrada što pomažu državi u nameri da izgradi kolektivni imunitet.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, prijava za 3.000 dinara biće jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se građani prijavljivali za 30 plus 30 evra, odnosno biće potrebno da se unese matični broj, zatim broj važeće lične karte i da se izabere banka.

Za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri se ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Od petka, 4. juna, počinje da radi i kontakt centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Isplate će biti realizovane odmah po završetku prijave.

Foto: tanjug

Related posts

Javni oglas Ministarstva odbrane

Zorana Stekovic

VUČIĆ MLADIM POLICAJCIMA: Čestitam vam na hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti da obavljate najteži posao!

Mica Milakov

Popović: Opština podnela prijavu zbog uništavanja javne imovine

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija