18. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Najvažnije Vesti

Konstruktivan razgovor o projektima socijalne zaštite u Alibunaru

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević prilikom posete Alibunaru razgovarala je sa direktorkama centara za socijalni rad sa teritorije Južnobanatskog okruga o unapređenju rada ovih institucija i usluga socijalne zaštite. Sastanku su prisustvovale direktorke 8 centara za socijalni rad iz Pančeva, Vršca, Kovačice, Kovina, Opova, Alibunara, Plandišta i Bele Crkve. Ministarka Kisić Tepavčević je istakla da je socijalna zaštita jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i Ministarstva, što je potvrđeno i transferom novca koji će biti namenjen razvoju usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama, za šta je ove godine izdvojeno 556 miliona dinara.

Ministarka Kisić Tepavčević je razgovarala i sa predsednicom Opštine Alibunar Zoranom Bratić i načelnicom Južnobanatskog upravnog okruga Marinom Toman, a obišla je i Opštinsko udruženje penzionera i Opštinsko udruženje invalida rada u Alibunaru, kome Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom pruža redovnu finansijsku podršku u cilju realizacije inkluzivnih aktivnosti za osobe sa invaliditetom.

Na realizovanom Programskom konkursu obezbeđena su sredstva za finansiranje 33 saveza sa 513 lokalnih organizacija u sastavu.

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman istakla je da je današnji sastanak sa ministarkom Kisić Tepavčević i njenim timom bio konstruktivan. Takođe naglasila je da između opština na teritoriji Južnog Banata vlada dobra saradnja.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za suzbijanje Kovid 19 prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je vakcinalni punkt u Domu zdravlja u Alibunaru, gde je još jednom pozvala sve građane starije od 16 godina da se vakcinišu. Kako je istakla, u toj Opštini se vide efekti vakcinacije, jer već pet dana nema nijednog potvrđenog slučaja oboljevanja.  Kisić Tepavčević je navela da je na području Južnobanatskog okruga zadovoljavajući nivo vakcinacije, s obzirom da je vakcinisano oko 40 odsto građana.

Direktor Doma zdravlja u Alibunaru Milenko Ratković rekao je da je trenutna epidemiološka situacija u toj Opštini povoljna i da se drastično smanjuje broj pregleda u Kovid ambulanti. Ratković je dodao da se vakcinacija uspešno sprovodi i da je u tom cilju organizovan i prevoz meštana do Doma zdravlja, ali i da zdravstveni radnici idu u kućne posete radi vakcinacije.  Prvom 5200 prvom dozom , 4200 drugom.

Sastancima su prisustvovale i državna sekretarka dr Stana Božović i pomoćnice ministra Biljana Zekavica i Biljana Barošević. Na kraju posete ministarka je sa svojim timom obišla i Udruženje žena „Etno Art Brakos“  i razgovarala sa njima.

Related posts

Novih 97 slučajeva virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Počasna paljba na Kalemegdanu povodom Dana državnosti

Nikoleta Dragaš

Umetnici iz regiona na Bijenalu umetnosti

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija