21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Izložba radova sa likovne kolonije u Narodnom muzeju

Radovi nastali na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji “Deliblatski pesak”, koja je organizovana prošle godine, biće izloženi u Narodnom muzeju u Pančevu. Izložba počinje 10. i trajaće do 30. juna.

U Narodnom muzeju Pančevo biće izložene slike koje su nastale tokom prošle godine, na jednodnevnoj likovnoj koloniji u Deliblatskoj peščari. Pošto je prošla godina, nažalost bila u znaku pandemije korona virusa, likovna kolonija je trajala kratko, ali i pored te činjenice, umetnici su uspeli da se organizuju, održe i neguju ovu likovnu smotru međunarodnog karaktera.

U mirnom okruženju Deliblatske peščare umetnici mogu da ovekoveče taj predeo. Druženje u prirodi i razmena iskustava nadahnjuju učesnike kolonije da stvaraju umetnička dela.

Grad Pančevo podržava Likovnu koloniju i pomaže joj da nastavi da traje. Prošlogodišnja likovna kolonija održana je oktobra 2020.  godine. Mladi i iskusni umetnici sastali su se poštujući propisane mere zaštite. U januaru ove godine preminuo je Stojan Boškov, dugogodišnji predsednik Kulturno prosvetne zajednice. Predstavnici organizacionog odbora, simbolički, posvetili su ovogodišnju izložbu i njemu, s obzirom da je dugi niz godina vodio upravo likovnu koloniju.

Related posts

Vulin čestitao Dan vojske Srbije

Jelena Obradović

Gost emisije „Lice nacije“ skulptor Viktor Kiš

Aleksandra Miloševska

Pavlov : Grad u ovoj godini izdvojio 40 posto više novca nego u prethodnoj za podsticaj zapošljavanja

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija