23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Republičke nagrade za učenike Ekonomske škole

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva učestvovali su na 17. Republičkom takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola Srbije u kuvarstvu, poslastičarstu i usluživanju . Najbolji kolač, prema odluci žirija, napravila je Dragana Tanasković, dok je konobar Jo Šamuel osvojio peto mesto.

Na 17. Republičkom takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola Srbije u kuvarstvu, poslastičarstu i usluživanju sa praktičnom nastavom za učenike trećeg stepena stručne spreme u Subotici učestvovali su i pančevački đaci. Dragana Tanasković, osvojila je drugo mesto u poslastičarstvu.

Draganina mentorka bila je profesorka Svetlana Stojšić koja ističe da je očekivala ovako dobar plasman.

Jo Šamuel, učenik ove škole zauzeo je peto mesto u usluživanju poslovnog ručka. 

Violeta Dobrosavljević, nastavnica usluživanja ističe da je konkurencija bila velika, ali da su pančevački učenici uspeli da se izbore za dobar plasma.

Ekonomsko-trgovinska škola “Paja Marganović” može da se ponosi dobrim i kvalitetnim učenicima koji prezentuju ime škole na najbolji mogući način, istakao je direktor Nebojša Popovski.

Organizator takmičenja je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Zajednica ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola. Cilj takmičenja je primena znanja učenika iz usko stručnih predmeta, povećanje sposobnosti za rad i negovanje takmičarskog duha.

Related posts

Jaja i zeke od cveća obojile grad

Nikoleta Dragaš

Ministar Stefanović: Sinoć bilo mirno i bez nasilja, u Beogradu se okupilo oko 1.100 ljudi

Nikola Toadjer

Ministar Vulin: Bezbedne i mirne ulice cilj i policije i lokalne samouprave

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija