23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

Prijava vakcinisanih građana za 3. 000 dinara, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, 1. juna, tačno u ponoć.

Večeras, u ponoć 1. juna, na sajtu pmi.trezor.gov.rs, počeće prijava za 3.000 dinara za građane Srbije koji su vakcinisani makar jednom dozom vakcine do 31. maja, odnosno zaključno sa današnjim danom.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Kako se prijaviti za 3000 dinara za vakcinisane?

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će prijava za 3.000 dinara biti jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se građani prijavljivali za 30+30 evra, odnosno biće potrebno da se unese matični broj, broj važeće lične karte i da se izabere banka u kojoj želite da vam se uplati novac.

Siniša Mali je napomenuo da se za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

– Naglašavam da se korisnici socijalne pomoći prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane – istakao je ministar.

On je najavio i da će od petka, 4. juna, početi sa radom kontakt centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Foto: tanjug

Related posts

Glogonj bez vode

Zorana Stekovic

COVID-19: Još pet novih slučajeva u južnom Banatu

Mica Milakov

Vučić čestitao Handkeu dobijanje Nobelove nagrade

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija