23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Vesti

Mihajlović: Odlična saradnja sa NIS u energetskoj tranziciji

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je danas da Ministarstvo rudarstva i energetike ima odličnu saradnju sa kompanijom NIS na putu energetske tranzicije.

Mihajlovićeva je to rekla na sastanku sa predsednikom Odbora direktora NIS Vadimom Jakovljevim i ruskom delegacijom, koju su činili i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harcenko.

Ona je ocenila da se odnosi Ministarstva rudarstva i energetike u ovom mandatu sa kompanijom NIS mogu oceniti najvišom ocenom.

“Sa NIS-om imamo odličnu saradnju na dnevnom nivou. Od toga da smo zajedno radili na definisanju novih zakonskih okvira, do realizacije trenutnih i planiranja budućih projekata. Srbija se ove godine okreće energetskoj tranziciji, donosimo važne odluke, koje se posebno odnose na sektor gasa i izgradnju novih gasnih kapaciteta. Takođe, zainteresovani smo i za projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije”, poručila je Mihajlovićeva.

Vadim Jakovljev je zahvalio ministarki Mihajlović na neupitnoj podršci i dobroj saradnji i istakao da je NIS uprkos izazovnoj 2020. godini uzrokovanoj korona virusom profitabilna kompanija, koja ima definisanu desetogodišnju strategiju razvoja.

Razvoj „Petrohemije“ nakon njene privatizacije, u skladu sa novim tehnologijama, saradnja na novim projektima i realizacija postojećih, kao i pitanje carina za uvoz nafte iz trećih zemalja i skladištenje obaveznih rezervi nafte bile su neke od tema današnjeg sastanka.

Sastanku sa delegacijom NIS-a prethodio je sastanak predsednice i potpredsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić i Zorane Mihajlović, sa Vadimom Jakovljevim, Kirilom Tjurdenjevim i ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Related posts

Vučić razgovarao sa Donaldom Tuskom

Katarina Popović

Vučić traži veće učešćhe UN u rešavanju kosovskog pitanja

Zorana Stekovic

Formiran tim koji će raditi 24 sata dnevno sa DFC

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija