21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Nevažno je ko vlada Hrvatskom, svako ko je ubijao Srbe za njih je heroj

“Potpuno je nevažno da li Hrvatskom vlada SDP ili HDZ, kada je u pitanju odnos prema Srbima između hrvatskih partija nema razlike. Svako ko je ubijao Srbe, za njih je heroj i čak, ni pravosnažne presude hrvatskih sudova, nisu razlog da se ubice Srba ne unaprede i nagrade. Milanović je vratio činove i odlikovanja ustaši, osuđenom ubici srpskih civila, Branimiru Glavašu. Da li je to Hrvatska preko koje mi treba da uđemo u EU, da li su to vrednosti koje Srbija treba da usvoji kao svoje?”, izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući potez hrvatskog predsednika Milanovića koji je Branimiru Glavašu, optuženom za ratne zločine nad Srbima, vratio odlikovanja i čin general-majora. 

“Očekujem da potpredsednik Vlade Hrvatske, predstavnik Srba gospodin Milošević, bez bljutavih pozivanja na budućnost i ponižavajućih izjava u kojima moli umesto da zahteva, jasno osudi nagrađivanje ubice Srba. Ako je mogao da se izvinjava na slavlju proterivanja Srba u Kninu, neka sada zatraži izvinjenje predsednika Hrvatske i povlačenje odluke o nagrađivanju ustaše i ubice. Hrvatski ambasador bi morao da bude pozvan da nam objasni neobjašnjivo, zašto se nagrađuje dokazani ustaša i ubica”, rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Related posts

Predsednik Vučić posetio porodicu Radić na severu Bačke

Zorana Stekovic

Vučić čestitao pobedu Micotakisu

Zorana Stekovic

Izložba “Simboličke interpretacije tela” u Galeriji Gradske biblioteke

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija