21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Javni poziv za refundiranje dela utrošenih sredstava za kupovinu tipskog gasnog priključka

Grad Pančevo raspisao je javni poziv za refundiranje dela utrošenih sredstava za kupovinu tipskog gasnog priključka u iznosu od 40 hiljada dinara. Javni poziv se otvara u ponedeljak 31. maja i važiće do utroška sredstava namenjanih za ovu svrhu.

U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u Pančevu, programom budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2021. godinu, planirana su podsticajna sredstva za korišćenje gasa kao energenta, u iznosu od 3,5 miliona dinara. Prema rečima Katarine Banjai, gradske većnice za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, vazuh u našem gradu pripada trećoj kategoriji, a najveći uticaj na takvo stanje imaju suspendovane čestice u toku zimskog perioda. Tada su pored industrije i saobraćaja aktivna i individualna kućna ložišta koje koriste čvrsto gorivo.

– Jedan od načina rešavanja tog problema je prelazak na korišćenje čistijih energenata kao što je gas, ali obzirom da za prelazak na gas iziskuje određena finansijska sredstva, Grad Pančevo od 2016. godine u kontinuitetu pomaže našim sugrađanima i to je mera zbog kojih su se mnogi odlučili na taj korak. Ove godine Grad Pančevo će refundirati deo utrošenih sredstava za kupovinu tipskog gasnog priključka u iznosu od 40 hiljade dinara, tako da imamo dovoljno novca za subvencionisanje 75 priključaka.

Na javni poziv mogu se prijaviti građani, vlasnici idividualnih objekata.

– Na javni poziv mogu da se jave građani koji žive na teritoriji MZ Gornji Grad, Strelišta, Starog Tamiša, Vojlovice, Topole, Tesle, dela Mise, dela Centra i dela Koteža jer je u tim delovima izgrađena i u upotrebi je gasna ulična infrastruktura čiji je vlasnik i distributer JP „Srbijagas“. Takođe moraju da u toku 2021. godine imaju potpisan ugovor o priključenju na distributivnu mrežu.  Bitno je da naglasim da će pravo na refundaciju imati samo građani koji susredstva za kupovinu uplatili u celosti.

Javni poziv se otvara u ponedeljak 31. maja i potrebna dokumentacija se podnosi u Uslužni centar grada Pančeva i biće otvoren do utroška sredstava namenjanih za ovu svrhu, prema redosledu podnetih zahteva. Više inbformacija u potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu grada Pančeva.

Related posts

Makedonci iz Jabuke prave ajvar po receptu iz svog kraja

Jasmina Petkovic

Bez novozaraženih u nekoliko opština u Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Briga o starima i ugroženima prioritet Grada Pančeva

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija