25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

“Mali sajam obrazovanja” održan u Debeljači

U okviru projekta Profesionalna orjentacija – na prelasku u srednju školu, u Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači, 28.maja održan je “Mali sajam obrazovanja”.

Organizator je bio školski Tim za profesionalnu orijentaciju. Cilj ove akcije je bio da se učenici VII i VIII razreda bliže upoznaju sa karakteristikama pojedinih zanimanja kroz razgovore sa ekspertima iz različitih oblasti rada. Sajam je održan u sali za fizičko vaspitanje, gde su napravljeni mali štandovi različitih zanimanja.

Profesije koje su bile zastupljene su: frizer, profesor,  konobar, poslastiičar, kuvar, vozač, automehaničar, medicinski tehničar, elektrotehničar računara, turistički tehničar.

Učenici su imali priliku da postavljaju pitanja gostima i tako saznaju više o profesiji za koju su zainteresovani i kojom žele da se bave.

Atmosfera na Sajmu je bila vrlo interesantna i dinamična. Učenici su postavljali pitanja a gosti su pričali o svemu što se odnosi na njihovu profesiju, od toga koju su školu završili, ko je uticao na njihov izbor škole, do konkretnih primera i opisa posla koji svakodnevno obavljaju.

Related posts

Završava se setva šećerne repe

Vanja Vićentić

Mali:Sveobuhvatan paket mera vredan 5,1 milijardu evra

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Uložili smo mnogo u opremu, jer se brinemo za živote naših građana

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija