25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Britanska humanitarna fondacija obezbedila sredstva za Zmajevu školu

U Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” renovirana je školska biblioteka. Opremljena je nameštajem i obogaćena novim knjigama. Informatički kabinet opremljen je stolovima, a renovirani su i parketi u nekoliko prostorija. Sredstva je obezbedila britanska Humanitarna Fondacija “Raymond Nicolet Trust”(Rejmon Nikole Trast), čiji su predstavnici ugošćeni u prostorijama ove pančevačke škole.

Humanitarna Fondacija “Raymond Nicolet Trust” iz Velike Britanije još jednom je doprinela poboljšanju uslova rada u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”. U znak zahvalnosti, za uređenje njihovog omiljenog kutka – školske biblioteke – učenici ove škole su za predstavnike Fondacije, koji su ih posetili, pripremili pesmu dobrodošlice.

Misija britanske Humanitarne Fondacije “Rejmon Nikole Trast” je da kroz finansijsku podršku  poboljša uslove za obrazovanje mladih u Srbiji, kaže Fiaz Mir, prestavnik ove Fondacije. On ocenjuje da su upravo najmlađi motor razvoja Srbije.

Biblioteka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, opremljena je novim nameštajem. Police biblioteke popunjene su knjigama koje je Fondacija prikupila i poklonila školi. Novim stolovima opremljen je i informatički kabinet, a parketi u ovim prostorijama povratili su stari sjaj.

Vladimir Marković, direktor ove obrazovne ustanove ističe da je veoma zadovoljan je onim što je urađeno.

U znak sećanja na ovaj susret predstavnicima Fondacije “Rejmon Nikole Trast” direktor Marković poklonio je sliku koja je rezulat zajedničkog rada učenika. Gosti su školi poklonili lampu. Predstavnik Fondacije Fiaz Mir rekao je da ta lampa simboliše osvetljen put ka uspešnoj budućnosti.

Related posts

Havarija na Toplovodu

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić danas obilazi radove na KSC

Branislava Grčić

Usvojen izveštaj kapitalnih ulaganja u grad za prethodne tri godine

neca

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija