26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

U planu proširenje dnevnog boravka “Neven”

Dnevni boravak „Neven“ u okviru Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ vodi računa o deci sa smetnjama u razvoju. Kapaciteti „Nevena“ su već dugo popunjeni, a ovih dana stižu lepe vesti. U planu je proširenje ustanove za više od 60 m2 čime će se stvoriti uslovi za prijem novih štićenika.

Gradska uprava, tačnije resorni član gradskog veća za socijalnu politiku pokrenuli su kampanju za obilazak i sagledavanju problema prisutnih u ustanovama socijalne zaštite. U petak su gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i član gradskog veća Milenko Čučković, obišli dnevni boravak „Neven“ koji funkcioniše u sklopu ŠOSO „Mara Mandić“.

Prema rečima gradonačelnika Stevanovića cilj posete je bio kako bi se sagledale potrebe proširenja kapaciteta s obzirom na vrstu socijalne, ali i obrazovne usluge koju pruža škola „Mara Mandić“.

Govoreći o kapacitetima ustanove gradonačelnik je naglasio da su oni već popunjeni.

Jovanka Tomić, stručni koordinator dnevnog boravka „Neven“ govoreći o korisnicama ove ustanove rekla je da u ovom trenutku ima 43 korisnika u socijalnoj zaštiti i 35 učenika škole „Mara Mandić“.

Koordinatorka „Nevena“ naglasila je da najavljeno proširenje kapaciteta mnogo znači za ovu ustanovu.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović naglasio je značaj podrške ovakvim ustanovama kao jedan od najvažnijih zadataka lokalne samouprave. On je dodao da lokalna samouprava želi da pomognu svima koji imaju slične životne probleme. Prema njegovim rečima Gradska uprava će raditi na tome da izađe u susret ustanovama socijalne zaštite kako bi se poboljšao kvalitet njihovog rada.

Related posts

Za lepšu prirodu: Čišćenje Labudovog okna

Vanja Vićentić

Borković 10. posle Hokenhajma

Jasmina Petkovic

Sinod SPC odlučio: Pokreće inicijativu pred Ustavnim sudom CG

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija