24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Sutra sednica SNS – glavna tema ujedinjenje sa SPAS-om

Sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj bi SPAS Aleksandra Šapića trebalo formalno da postane deo te stranke biće održana sutra, u Kombank dvorani u Beogradu.

Da će to biti glavna tema sutrašnje sednice najavio je i sam predsednik Aleksandar Vučić, rekavši pre nekoliko dana da će Glavni odbor prvo razgovarati o ujedinjenju sa SPAS-om, a zatim o planovima i programima, pre svega planu “Srbija 2025”.

Dodao je, međutim, i da će na Glavnom odboru biti reči o problemima u stranci, pa se očekuje da će na sednici biti reči i o radu pojedinih ministara, ali i predsednika opština i gradonačelnika.

Naime, kada je početkom maja posle sednice Predsedništva SNS, Vučić najavio ujedinjenje sa Šapićevim SPAS-om, rekao je i da će se na sednici Glavnog odbora govoriti o novim kadrovskim rešenjima, a biće zakazana i skušptina stranke koja će se održati u oktobru.

U međuvremenu, veliki deo odbora SNS širom zemlje izjasnio se za smenu sa svih funkcija u državi i stranci ministra odbrane i šefa beorgadskih naprednjaka Nebojše Stefanovića, dok se u medijima navodi da su neki odbori izrazili nezadovoljstvo radom ministara Zlatibora Lončara i Marije Obradović.

Prema pisanju medija, upravo bi Šapić mogao da zameni Stefanovića, odnosno Šapić će postati potpredsednik SNS, a iako formalno neće biti predsednik Gradskog odbora Beograd, jedno od zaduženja biće mu koordinacija beogradskim odborima sa najvišeg partijskog nivoa.

Šapić nije želeo da komentariše te medijske napise, navodeći da je sve što je imao do sada rekao i da treba sačekati subotu.

“Sve što sam imao da kažem, rekao sam u poslednjih 15-tak dana”, rekao je Šapić za Tanjug.

Kao mogući naslednik Stefanovića na čelu beogradskog odbora SNS, pominje se ime Luke Petrovića, člana Predsedništva SNS.

Na pitanje šta se može očekivati na sutrašnjoj sednici, izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar kaže da treba očekivati promene, ali ne i “politički zemljotres”.

Prema njegovim rečima, za očekivati je da dođe do formalizacije ujedinjenja sa SPAS-om i promovisanje Šapića kao jednog od budućih lidera SNS.

“Očekivanja su da ce on dobiti važnu poziciju u hijerarhiji stranke, verovatno potpredsedničku i inkorporiranje u najvažnije stranačke organe”, rekao je Klačar za Tanjug i dodao da će verovatno još neko od funkcionera SPAS-a biti uključen u rad najvažnijih organa SNS.

Klačar je rekao i da je pozicija Nebojše Stefanovića mnogo kompleksnije pitanje, sa potencijalno većim posledicama, pa tu vidi nekoliko različitih scenarija:

“Cini se da je najrealniji scenario da Stefanovic snosi određene političke konsekvence, da bude smenjen sa mesta u predsednika Gradskog odbora, ali da se neće raditi o radikalnim rezovima koji bi značili i isključivanje iz stranke, izlazak iz izvršne vlasti, do izbora ili rekonstrukcije”, rekao je Klačar.

Nezahvalno je prognozirati ishod, jer će konačna odluka umnogome zavisiti i od samog predsednika Aleksandra Vučića, ne samo od lokalnih odbora i stranackih organa, naveo je Klačar.

On smatra i da posle ovog Glavnog odbora treba očekivati ubrzanje priprema SNS za izbore, posebno beogradske, dodajući da je, ukoliko dođe do smene u beogradskom odboru SNS, za očekivati i kadrovske promene u gradu.

Dodao je i da bi sve ove promene u SNS trebalo da pruže podsticaj za ukrupnjavanje i ostalim akterima u političkom zivotu, pa je za očekivati da ćemo u narednim nedeljama svedočiti stvaranju novih kolona ili koalicija, zaključio je Klačar.

Foto: tanjug

Related posts

On lajn nastava samo ako bi parametri bili znatno pogoršani

Miroslava Cvejin

Predsednik Vučić u Kuršumliji sa predstavnicima Srba sa KiM

Vanja Vićentić

Sve protivgradne stanice na području Pančeva u funkciji

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija