16. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

U toku radovi na zgradi MZ Vojlovica

Na zgradi Mesne zajednice Vojlovica krenuli su radovi koji će ovaj objekat pretvoriti u ustanovu koja treba da služi svojim građanima i zajedno sa njima rešava tekuće probleme. Osim unutrašnjih, urađeni su i spoljni radovi, a na zimu ova zgrada imaće i grejanje.

U Mesnu zajednicu Vojlovica od 1984. godine, kada je zgrada sagrađena nije bilo većih ulaganja. Ove godine se krenulo sa uređenjem objekta i najveći deo je urađen u februaru. U samom objektu napravljena je čajna kuhinja za korisnike MZ Vojlovica. Uređeni su hodnik, mala sala, ulaz i kancelarija.  Zamenjeni su oluci, zamenjeni i obojeni oštećeni delove strehe, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

U zgradi MZ Vojlovica radilo se i na uređenju spoljne i unutrašnje stolarije. Kako ističe Maja Vitman vodilo se računa o adaptaciji ovog prostora, kako bi sekretar u Mesnoj zajednici mogao da prima sugrađane i evidentira sve tekuće probleme. Jedan od zahteva bilo je i uređenje Ulice Bratstva i jedinstva koja je u najlošijem stanju, dodaje gradska menadžerka.

Maja Vitman i potpredsednik Saveta MZ Vojlovica Lale Mladenović istakli su važnost mesnih zajednica.

U nastupajućem periodu u planu je uređenje staza na groblju koje su u lošem stanju. S obzirom na to da je Vojlovica multinacionalna sredina odnosno Vojvodina u malom, ovde su urađene i dvojezične table, ali se vodilo računa i o tome da ovaj deo Pančeva, kao i ostatak grada bude dobro osvetljen. Projektom javnog privatnog partnerstva zamenjene su svetiljke, ali i dopunjene tamo gde je bilo neophodno.

Related posts

Ministar Vulin: Proces osavremenjavanja, obučavanja, opremanja Vojske Srbije se nastavlja

Nikoleta Dragaš

Spirić sa raseljenima iz Svinjara: Za Jovanovića posao, meštanima autobuska linija

Jasmina Petkovic

Novi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija