21. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

U toku radovi na zgradi MZ Vojlovica

Na zgradi Mesne zajednice Vojlovica krenuli su radovi koji će ovaj objekat pretvoriti u ustanovu koja treba da služi svojim građanima i zajedno sa njima rešava tekuće probleme. Osim unutrašnjih, urađeni su i spoljni radovi, a na zimu ova zgrada imaće i grejanje.

U Mesnu zajednicu Vojlovica od 1984. godine, kada je zgrada sagrađena nije bilo većih ulaganja. Ove godine se krenulo sa uređenjem objekta i najveći deo je urađen u februaru. U samom objektu napravljena je čajna kuhinja za korisnike MZ Vojlovica. Uređeni su hodnik, mala sala, ulaz i kancelarija.  Zamenjeni su oluci, zamenjeni i obojeni oštećeni delove strehe, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

U zgradi MZ Vojlovica radilo se i na uređenju spoljne i unutrašnje stolarije. Kako ističe Maja Vitman vodilo se računa o adaptaciji ovog prostora, kako bi sekretar u Mesnoj zajednici mogao da prima sugrađane i evidentira sve tekuće probleme. Jedan od zahteva bilo je i uređenje Ulice Bratstva i jedinstva koja je u najlošijem stanju, dodaje gradska menadžerka.

Maja Vitman i potpredsednik Saveta MZ Vojlovica Lale Mladenović istakli su važnost mesnih zajednica.

U nastupajućem periodu u planu je uređenje staza na groblju koje su u lošem stanju. S obzirom na to da je Vojlovica multinacionalna sredina odnosno Vojvodina u malom, ovde su urađene i dvojezične table, ali se vodilo računa i o tome da ovaj deo Pančeva, kao i ostatak grada bude dobro osvetljen. Projektom javnog privatnog partnerstva zamenjene su svetiljke, ali i dopunjene tamo gde je bilo neophodno.

Related posts

SNS predao listu za izbore u MZ Dolovo, Jabuka i Omoljica

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić posle sednice Predsedništva SNS: Pred Srbijom su važne stvari, kao ključna tema se nameće borba za energetsku bezbednost

Zorana Stekovic

Gradsko veće o završnom računu budžeta za 2018. godinu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija