2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić sa Harčenkom: Teški dani pred našom zemljom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zahvalio za dopremljene nove količine vakcina Sputnik V, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u našoj zemlji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o situaciji u regionu. Govoreći o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

Related posts

Otvorena panoramska gondola na Zlatiboru, Vučić čestitao

Mirjana Popović

Jedanaesta žrtva korona virusa u Srbiji pacijent iz Kikinde

Branislava Grčić

Košarkaši poraženi, fudbalerima bod

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija