29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Nova podrška i finansijske stimulacije lokalne samouprave za samozapošljavanje

Porodica Pandurov iz Banatskog Novog Sela zahvaljujući sredstvima Grada Pančeva uspela je da otvori firmu za ketering i gotova jela, u kojoj je zaposleno svih 5 članova porodice. Prema rečima Milenka Čučkovića, gradskog većnika, Konkursi u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu su otvoreni, za šta je Grad obezbedio 12 miliona dinara.

Željko Pandurov iz Banatskog  Novog Sela dobio je od Grada Pančeva  500 hiljada  dinara  u okviru mera samozapošljavanja. Zahvaljujući tim sredstvima kupio je nove mašine .

Mera samozapošljavanja jedna je od najpopularnijih mera Grada Pančeva u sklopu Lokalnog akcionog plana. Veliki broj Pančevaca uspeo  je tako da obezbedi sebi posao, objašnjava Milenko Čučković, gradski većnik za  rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Grad u okviru ove mere obezbeđuje sredstva do 500 hiljada dinara i knjigovostvene usluge, a cilj je da se preduzetnici osamostale i nastave svoj biznis.

Sve informacije o konkursima u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja  mogu se naći na sajtu grada Pančeva ili na 3. spratu Gradske uprave u Sekretarijatu za privredu.

Related posts

Regionalni kamp „Životni šampioni“ za 150 fudbalera mlađih kategorija

Miroslava Cvejin

Kvalifikaciono takmičenje dobrovoljnih vatogasnih društva

Vanja Vićentić

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA PREDSEDNIKA PRED SVETIM MOŠTIMA! Vučić: Kada kleknete pred Bogorodicom tada niste najniži, već najviši!

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija