19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Hronika Najvažnije Pančevo Vesti

Uhapšen Pančevac zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su J.F. (1981) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlouporeba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je, kao odgovorno lice jednog privrednog društva, u periodu od aprila 2014. do novembra 2016. godine, ugovarao i preuzimao repromaterijal od više preduzeća sa teritorije Republike Srbije, da bi potom veći deo robe prodao na „crno“ tržište. Kako se sumnja, novac u iznosu od 128.023.948 dinara, koji je na taj način zaradio, prisvojio je za sebe, a u poslovnim knjigama je lažno prikazao da je robu prodao privrednim društvima iz Novog Sada i Pančeva, kao i sebi kao fizičkom licu.

Na taj način, svesno je doveo preduzeće čiji je direktor u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza prema dobavljačima za preuzetu robu, oštetivši ih za ukupan iznos od više od 133.084.800 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Related posts

Predsednik Vučić: Završio sam prvi semestar sa četiri položena ispita

Zorana Stekovic

Mediteranska bašta Ilića na Margiti

Jasmina Petkovic

Narodna bašta – odmor za dušu i telo

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija