26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

“Libertatea” proslavila 75 godina postojanja

Novinsko izdavačka ustanova „Libertatea”, najprestižnija ustanova Rumuna iz Srbije, proslavila je 76 godina postojanja i neprekidnog rada. Povodom ovog važnog jubileja, održana je svečana sednica u prostorijama ustanove sa predstavnicima Republičke i Pokrajinske vlade, lokalnih samouprava, Ambasade Rumunije u Srbiji, Generalnog Konzulata Rumunije i Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine

Novinsko izdavačka ustanova “Libertatea” iz Pančeva proslavila je veliki jubilej – 76 godina neprekidnog rada. Mariana Stratulat, direktorka ove ustanove je istakla da je “Libertatea” imala velike promene za ovih 76 godina, ali da je sačuvala svoj duh, tradiciju i slobodu.

Svečanoj sednici prisustvovala je i pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović koja je istakla da je NIU “Libertatea” uspela da 76. godina zadrži svoj identit i kontinuitet

Ambasadorka Rumunije u Srbiji,  Njena Ekselencija Silvia Davidoiu je pohvalila nedeljnik “Libertatea” i istakla da je Ambasada Rumunije u Beogradu uvek otvorena za svaku vrstu saradnje i pomoći.

– Radujem me to što sam čula da NIU “Libertatea” ide u korak sa vremenom i ako ima 76. godina. Verujem u moći reči, nebitno da li je ona na papiru ili online. Želim da i dalje šaljete optimistične i realistične poruke svim Rumunima sa ovih prostora. Ambasada Rumunije će vas uvek podržati a zadovoljna sam što postoji i dobra saradnja rumunskih institucija sa srpskim organima vlasti. Znam da imate i njihovu nesebičnu podršku i ubeđena sam da ćemo svi zajedno uspeti da rešimo sve problem sa kojima se susrećete.

Svaki novi broj nedeljnika “Libertatea”, lista na rumunskom jeziku sa najdužom tradicijom, predstavlja dokaz da Rumuni i dalje postoje kao narod na ovim prostorima, istakao je Daniel Magdu, predsednik Naciuonalnog saveta rumunske nacionalne manjine.

Uporedo sa nedeljnikom “Libertatea”, u okviru novinsko-izdavačke ustanove “Libertatea” izlazi i časopis za kulturu, umetnost i književnost “Lumina”, časopis za decu “Bucuria copiilor” i omladinski časopis “Tinerețea”. Izdavačka delatnost “Libertatee” bogata i sa skoro 1000 naslova, koji su i digitalizovani.

Related posts

Predsednik Vučić sa predsednikom Svetske bokserske federacije

Vanja Vićentić

Ministar Vulin: 63. padobranska brigada u stanju da izvrši zadatke bilo kad i bilo gde

Branislava Grčić

Predstavljanje “Priručnika za rad nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Republici Srbiji”

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija