25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Pančevo Vesti

Više od 400 mladih autora na konkursu “Rukopisi”

Na ovogodišnji konkurs „Rukopisi“, radove je poslalo više od 400 mladih autora sa prostora bivše Jugoslavije, što je najveći odziv do sada.

Najkreativnije pesme i kratke priče biće objavljene u 44-om Zborniku Doma omaldine, koji će javnosti biti predstavljen krajem avgusta.

Organizator manifestacije „Rukopisi, Nemanja Blagojević, ne krije zadovoljstvo što se, na ovu 45 godina dugu manifestaciju, svake godine prijavljuje sve veći broj mladih književnika i pesnika. On kaže da je pred žirijem uvek težak zadatak.

U 44-om Zborniku naći će se radovi 73 autora. Od toga je 37 – ro iz Srbije, 11 iz Hrvatske, 9 iz Bosne i Hercegovine, 5 iz Crne Gore, 6 iz Slovenije i 5 iz Makedonije. Blagojević ističe da Manifestacija „Rukopisi“ čiji je pokrovitelj grad Pančevo, osim objavljivanja i promovisanja radova, mladim autorima omogućuje i  i da se međusobno upoznaju.

Ljubiteljima poezije i kratke proze ovogodišnji „Zbornik“ biće predstavljen krajem avgusta, kada će moći da se upoznaju sa nekim od autora i da dobiju besplatan primerak „Zbornika“

Related posts

Novi broj Opšte bolnice Vršac

Nikoleta Dragaš

Glogonjci oduševljeni jučerašnjim Vučićevim gestom

Mica Milakov

Održana smotra opreme zimske službe

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija