25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Stigla donacija društvu “Tamaši Aron” iz Vojlovice

Zahvaljujući gradu Pančevu, donacija iz mađarske opštine Bonjhad stigla je u Vojlovicu, u Mađarsko kulturno umetničko društvo „Tamaši Aron“. Lokalna samouprava Izmen koja pripada Opštini Bonjhad donirala je jedan kombi, koji će mađarskoj zajednici iz Vojlovice služiti za prevoz dece, starih lica, kao i za potrebe mađarskog kulturno – umetničkog društva.

Zahvaljujući odličnoj saradnji između dva zbratimljena grada – Bonjhada iz Mađarske i Gradu Pančevu, Mađarskoj zajednici iz Vojlovica stigla je donacija, tačnije jedan kombi. Ovo prevozno sredstvo će mnogo značiti zajednici jer će od sada na lakši način da obavljaju svoje aktivnosti istakao je Vilmoš Lečei, predsednik Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Tamaši Aron”

Ključeve kombija Mađarskoj zajednici svečano je uručio Ivan Andrejević, pomoćnik gradonačelnika za selo i ruralni razvoj.

U maju 2019. god, otvorena je u Vojlovci i Etno-kuća bukovinskih Sekelj-Mađara, izuzetno zdanje koje svedoči o istoriji, kulturi i tradiciji Sekelj- Mađara u našem gradu.

Related posts

Sombor izjednačio potiv Zvezde u finalu Superlige u boksu

Branislava Grčić

Jablanka: Sanacija Doma kulture u prvoj fazi

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ: Najbolji odnosi Srbije i Mađarske u istoriji

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija