23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Sport Vesti

Sportske igre mladih nastavile svoj put po Srbiji

Sportske igre mladih nastavile su svoj put po Srbiji. Prethodnih dana na mapi najlepše sportske priče za decu bili su Valjevo, Novi Pazar i Kuršumlija.

Može se reći da smo zaista imali praznik sporta u Novom Pazaru! Nova epizoda Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostaće upamćena i po tome što se sa školarcima  takmičio i gradonačelnik Nihat Biševac, inače nekada uspešni bokser.

Simbolično, Biševac je sa predsednicom SIM Srbije Marijom Mihajlović istrčao trku na 60 metara, a sve uz podršku jedne od najboljih srpskih atletičarki Amele Terzić, koja je i dala znak za start trke.

Ceremonija svečanog otvaranja održana je u Rekreacionom centru, a talentovani sportisti takmičili su školarci su se takmičili se u basket 3 na 3, turniru Coca-Cola kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci i atletici.

Karavan radosti i prijateljstva posetio je i Kuršumliju. Igre su sa sportistima uz paljenje plamena prijateljstva i vatromet otvorili predsednik opštine Radoljub Vidić i direktor SC Dragan Simić. Kuršumlija je poznata po igri između dve vatre, jer deca tog kraja uvek osvajaju medalje u ovoj lepoj igri i na međunarodnim takmičenjima.

U Valjevu školarci su se takmičili na terenima Gradskog parka Pećina, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su većnici Vladimir Mišković i Nebojša Patljerević, dok su baklju prijateljstva upalili mladi sportisti Tijana Simeunović, Neda Sandić i Una Borovinić. 

Naredne stanice Karavana radosti i prijateljstva u maju su još Sombor, Sremska Mitrovica i Šid. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. Generalni sponsor Igara je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Related posts

Predsednik Vučić sa Fabricijem o infrastrukturnim projektima

Mirjana Popović

Nedimović:Predložili smo DFC 3 projekta,očekujemo realizaciju

Jasmina Petkovic

Sergejev: U planu nove termoelektrane i vetropark

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija