20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište Politika

SO PLANDIŠTE: Tijana Štiglić nova direktorka KOC “Vuk Karadžić”

Danas je u Sali bioskopa KOC-a održana Osma sednica Skupštine opštine Plandište . U radu sednice kojom je predsedavao Goran Donevski, predsednik SO Plandište učestvovalo je 15 odbornika. U sazivu sednice bilo je 16 tačaka. Odbornici su prvo odlučivali o usvajanju Strategije lokalno ekonomskog razvoja opštine Plandište za period 2021.-2027.godine. U okviru ove tačke je rečeno da je cilj izrade Strategije lokalno-ekonomskog razvoja opštine Plandište za period 2021-2027.godna da se definišu razvojni strateški prioritetii ciljevi ekonomskog razvoja Opštine.

Takođe je rečeno, da su u izradi Strategije učestvovali predstavnici Lokalne samouprave, JP“Polet“ Plandište, ustanove kulture, obrazovanja i sporta kao i lokalni privrednici koji su bili aktivni učesnici diskusije čime su, participativnim pristupom određeni pravci ekonomskog razvoja u narednih 7 godina.

Opština Plandište je organizovala javnu raspravu o Nacrtu Strategije koja je održana od 28.04. do 14.05. 2021.godine gde su svi zaiteresovani mogli da diskutuju predlog Strategije i da predlože oblasti i projekte od važnosti za lokalno ekonomski razvoj opštine Plandište.

Nakon toga, odbornici su odlučivali o obavljanju zoohigijene u opštini Plandište.Rečeno je da će opština Plandište poveriti komunalne delatnosti zoohigijene , osim kada se delatnost povereva Javnom preduzeću. Odbornici su zatim izglasali otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Plandište za parcele katastarski broj241/1, 241/41, 1287, 30/1, iz KO Plandište i 210/6 KO Markovićevo.

Na dnevnom redu današnje sednice SO Plandište bilo je i imenovanje vršioca dužnosti direktora Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište .Nakon pročitane biografije, Tijana Štiglic master menadžer iz Plandišta ,jednoglasno je imenovana za v.d. direktora KOC-a Plandište.

Sve naredne tačke odnosile su se na razrešenje predsednika i članova a zatim i imenovanje novih članova i predsednika u : KOC-u „Vuk Karadžić“ Plandište, Centru za socijalni rad Plandište i Narodnoj biblioteci Plandište.
Na kraju sednice, predsednik Donevski je podsetio odbornike da se odbornička pitanja mogu postavljati u toku sednice, u pismenoj formi. Današnjoj sednici su pored odbornika prisustvovali i predsednik opštine i zamenik predsednika, Jovan Repac i Dušan Ćurčić, zamenik predsednika SO Plandište, Vladan Mladenović kao i načelnica Opštinske uprave, Aleksandra Odavić Mak.

Related posts

Ko je Lazar Čovs? Kako se novinarstvo isplati?

Nikoleta Dragaš

Neće biti ponovnog glasanja u Šapcu

Jasmina Petkovic

Vlasinska bez vode zbog havarije

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija