19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin razgovarao sa ministrima Grčke i Kipra: Unapređenje policijske saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas tokom video sastanka sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Mihalisom Hrisohoidisom i ministarkom pravde i javnog reda Republike Kipar Emili Jolitis.

Na inicijativu ministra Vulina realizovan je sastanak u ovom formatu sa predlogom da postane tradicionalni oblik saradnje.

Ministri su analizirali dosadašnju policijsku saradnju i izneli predloge za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa. Oni su ovom prilikom dogovorili zajedničke aktivnosti kada su pitanju mešovite patrole, obuke iz oblasti pranja novca, finansijskih istraga, visokotehnološkog kriminala, vanrednih situacija, ronilačkih jedinica, kao i održavanja zajedničkih vežbi.

Ministri su dogovorili buduću razmenu iskustava u kontroli granica, pogotovo imajući u vidu specifičnost  unutrašnjih granica u Srbiji i na Kipru.

Takođe, predloženo je da se sa Grčkom intenzivira saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, kontrole granica, kao i vanrednih situacija. 

Sa ministarkom Kipra dogovorene su zajedničke obuke kada su u pitanju finansijske istrage i visokotehnološki kriminal, kao i obuke ronilačkih jedinica MUP-a na Kipru.

Ministri Grčke i Kipra uputili su  ministru Vulinu čestitke na rezultatima postignutim u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ministar Vulin se prijateljskim zemljama zahvalio na podršci po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. On je preneo i pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, grčkom premijeru Kirijakosu Micotakisu i predsedniku Republike Kipar Nikosu Anastasijadesu.

Foto: mup.rs

Related posts

Dva nova odeljenja u Mašinskoj školi

Jasmina Petkovic

Otvoreno savremeno odeljenje Hemodijalize u Opštoj bolnici Pančevo

Mica Milakov

Više od 4.000 zaraženih, preminulo 16 osoba

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija