7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Dogradnja dva objekta u pančevačkoj Gimnaziji

Dogradnja dva objekta u Gimnaziji “Uroš Predić” jedan je ciljeva gradske vlasti za sledeću godinu. Jedan bi trebalo da bude površine 500, a drugi 1000 kvadrata. To bi umnogome rešilo problem sa prostorom koji ova obrazovna ustanova ima.

Jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u državi Gimnazija “Uroš Predić” uskoro će biti proširena. U planu je da se u dvorištu dograde još dva objekta, jedan pored fiskulturne sale, drugi pored same zgrade Gimnazije. U manji objekat će se ulaziti iz Ulice Vuka Karadžića, a u veći iz Ignjata Barajevca. Objekti će zadržati autentičnost postojećeg izgleda Gimnazije.

Direktorka pančevačke Gimnazije Zorica Pomar istakla je značaj proširenja ove obrazovne ustanove. Reformom su uvedeni i novi smerovi, pa je tako i predviđen veći broj učenika koji će je pohađati.

Kako kaže Maja Vitman, bitno je da se sada završi  projektno – tehnička dokumantacija, kako bi se što pre konkurisalo za sredstva. Ukoliko sve bude teklo po planu, sa prvim radovima krenulo bi se već sledeće godine.

Related posts

Počinje izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

Mica Milakov

Još 66 slučajeva virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Oprez prilikom vožnje!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija