25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Bela Crkva Društvo Južni Banat Kovačica Kovin Najvažnije Opovo Pančevo Plandište Vršac

Sastanak ministarke Gordane Čomić sa nadležnima lokalnih saomouprava

Južnobanatski upravni okrug danas je bio domaćin prvog sastanka ministarke za ljudska i manjinska prava i drušveni dijalog Gordane Čomić sa nadležnima iz svih 8 lokalnih saomouprava. Na sastanku se razgovaralo o novom  Zakonu o rodnoj ravnopravnosti i Zakonu o zabrani diskriminacije sa potpuno novim odredbama.

Ministarka Gordana Čomić po završetku sastanka sa predstavnicima Južnobanatskog upravnog okruga izjavila je da je urađen veliki posao održavanjem sastanka u Pančevu. Ona dodaje da sada predstoji veliki  posao oko primene dva usvojena Zakona u Skupštini Srbije.

Marina Toman, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga rekla je da je ovo prvi sastanak odžan odmah po usvajanju dva zakona i da je dijalog bio konstruktivan.

Ministarka Čomić izjavila je da su gradonačenici i predstavnici civilnog društva izašli sa idejama kako treba i gde uložiti sredstva iz novog projekta koji pokreće Evropska komisija.

Marina Toman iznela je i interesantene podatke o rodnoj ravnopravnosti u Južnobanatskom okrugu. Od 8 lokalnih samouprava na čelu 4 su žene, kao i da su na rukovodećemo pozicijama u svim Centrima za socijalni rad u okrugu upravo žene.

Sastanku su pored gradonačenika i predsednika opština pristustvovali i  nadležni iz centara za socijalni rad, Policije, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i predstavnici nacionalnih manjina i civilnog društva.

Related posts

Južni Banat: Blagi skok zaraženih korona virusom

Mica Milakov

Patrijarh Irinej: Po ugledu na Hrista, zagrlimo jedini druge

Nikoleta Dragaš

Lakše i brže do Grčke

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija