7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Treći put građanima pružena mogućnost vakcinacije u mestu u kome žive

Tokom čitave nedelje u naseljenim mestima po treći put sugrađanima je pružena mogućnost da se vakcinišu u mestu u kom žive. Zavod za javno zdravlja distribuira vakcine do zdravstvenih stanica i vakcina ima dovoljno. Uskoro „Torlak“ počinje da puni vakcine „Sputnjik V“.

Vakcinacija protiv korona virusa u  Južnom Banatu i Pančevu odvija se dobro. Tokom čitave nedelje u naseljenim mestima po treći put sugrađanima je pružena mogućnost da se vakcinišu u mestu u kom žive. Zavod za javno zdravlja distribuira vakcine do zdravstvenih stanica i vakcina ima dovoljno.

– Vakcinacija ide u zadovoljavajućem obimu , obuhvat je dosta dobar , premda mi želimo da to bude više, vakcina ima na svim vakcinalnim punktovima i svih vrsta.Važno je da znaju da mogu bez zakazivanja i izaberu vakcinu koju žele. Vkcinacija uporedo ide preko E-uprave. Na vakcinalnom punktu Higija tokom čitavog dana i subotom i nedeljom. Prema poslednjim podacima kojima zavod raspolaže preko 37% građana je vakcinisano prvom dozom , dok je 30% potpuno vakcinisamo sa obe doze. Naša težnja je da obuhvat bude preko 50%, kaže dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje

Srbiji je i zvanično uručen sertifikat iz Rusije za proizvodnju vakcine  “Sputnik V” tako da se očekuje da za dve nedelje stigne supstanca,kojom ćee biti punjene vaccine  naTorlaku.

– To je dobra vest, jer onda će biti dostupnija našim građanima i moći ćemo je lakše distribuirati. Do svih mesta gde treba i imaćemo ih u dovoljnim količinama, ističe dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Kolektivni imunitet je nešto čemu svi težimo kako bi se vratili u normalan život, za to je neophodno da imamo 50% punoletnog stanovništva potpuno vakcinisano u Srbiji. U Pančevu je po poslednjim podacima sa obe doze vakcinisano preko 30% građana.

Related posts

SRLS: “Dinamo” jači od ekipe “Partizana”

Jasmina Petkovic

Još dva slučaja korona virusa u poslednjih 24h, Pančevo bez novozaraženih

Mica Milakov

Sudija Bojan Veličković na čelu Osnovnog suda u Pančevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija