25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija

Otvoren rekonstriusani rečni putnički terminal u Luci Novi Sad, uloženo blizu pola miliona evra

U Novom Sadu, na Keju žrtava racije, otvoren je rekonstruisan rečni putnički terminal u čiju je obnovu kompanija “DP World Novi Sad” uložila blizu pola milona evra. Otvarajući terminal resorni ministar, Tomislav Momirović, rekao je da je ovo tek početak ulaganja u Luku Novi Sad, te da će za mesec dana krenuti i radovi na proširenju kapaciteta teretnog dela luke, sa ciljem da Novi Sad ponovo bude centralno mesto za pretovar robe.

Brod “Albatros” prvo je plovilo koje je pristalo na rekonstruisani putnički terminal, a zahvaljujući boljoj opremljenosti, investitor očekuje da Novi Sad u godinama koje slede bude nezaobilazna luka za sve brodove.

“Jedna od naših glavnih misija je da povezujemo ljude, gradove, države i kontinente a danas tu misiju ispunjavamo u Novom Sadu jer su rekonstrukcijom ovog terminala otvorena nova vrata grada onima koji putuju Dunavom”, izjavio je Klaudio Negreanu, generalni direktor „DP World Novi Sad“.

Investicija je vredna pola miliona evra, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekao je da se grad intenzivno priprema za otvaranje posle pandemije.

“Ova rekonstruisana, modernizovana mala luka usred keja, nadomak centra Novog Sada je nagoveštaj da ćemo uskoro videti, a ja se nadam veoma brzo, čim se steknu uslovi i sve ovo sa pandemijom prođe, i brodove, brojne putnike, brojne turiste, koji će doći da uživaju u našoj državi u našem gradu.”

)

“DP World je jedan od najvećih svetskih lučkih operatera, privatni investitor kakvog mi želimo ovde, to su nove investicije, to su nove privatizacije kada dovedete velike svetske kompanije koje dodatno investiraju i tako žele da zarade novac”, rekao je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Related posts

VUČIĆ NAKON RAZGOVORA SA MAKRONOM: Predsednik Francuske pokazao izuzetno gostoprimstvo, razgovarali smo o tri ključne teme

Nikoleta Dragaš

Drugi deo vežbe “Odgovor 2021” na Pasuljanskim livadama

Nikoleta Dragaš

Ljubinko Karadžić: Budimo sa našim narodom i kad je dobro i kad je loše

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija