29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Jubilarnih 70 godina biblioteke u Opovo

Opštinska narodna biblioteka Opovo obeležila je jubilarnih 70 godina postojanja. Tim povodom predstavljenja je publikacija, izložba foto-zbirke i uručene nagrade čitaocima.

Opštinska narodna biblioteka Opovo jedina je kulturna ustanova na teritoriji ove Opštine. U njenom sastavu su Galerija “Jovan Popović”, Scena “Dragan Bjelogrlić” i Legat “Zorana Petrovića”, a od nedavno i Turistički info centar. Povodom sedamdesetog rođendana Biblioteke, istaknutim čitaocima uručene su nagrade.

Direktorka Biblioteke Katarina Nikolić Ralić rekla je da Opštinska narodna biblioteka Opovo decenijama utiče na razvoj kulture u ovoj Opštini i podstiče meštane na čitanje, kroz razne aktivnosti.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov rekao je da je lokalna samouprava prepoznala značaj Biblioteke i da će nastaviti da ulaže u njen razvoj. Dodaje da je do sada već urađeno mnogo toga.

Osim publikacije objavljene povodom 70 godina Biblioteke, posetioci su bili u prilici da pogledaju i izložbu foto-zbirke koja svedoči o istoriji Opova od kraja 19. veka do danas. Ova vredna zbirka je u vlasništvu Biblioteke.

Related posts

Vučić sa grčkim predsednikom Pavlopulosom: Zahvalan sam Grčkoj koja podržava teritorijalni integritet Srbije

Jasmina Petkovic

U Starčevu održan 12. ragbi turnir za veterane

Jasmina Petkovic

Bolji uslovi za pacijente na Hemodijalizi: Rekonstrukcija pri kraju, stižu novi aparati

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija