21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Vakcinacija bez zakazivanja u Vojlovici

                   U ambulanti u Vojlovici danas je organizovana vakcinacija bez zakazivanja. Odazvao se veliki broj meštana ovog dala grada, a na raspolaganju su bile sinofarm i fajzer vakcina. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo do jučeranjeg dana, prvu dozu vakcine primilo je  više od 37 posto stanovnika Pančeva, dok se oko 30 posto  i revakicnisalo.

Veliki broj meštana Vojlovci iskoristilo je  mogućnost da  u svojoj mesnoj zajednic primi prvu dozu vakcine. Istuču da je važno da se vakcinišu kako bi zaštitili sebe, ali i svoje najbliže.

Ambulantu u Vojlovici posetila je Maja Vitman gradska menadžerka koje je zahvalila ljudima koji su došli da se vakcinišu. Oovm prilikom ona je istakla  da je Srbija jedna od retkih zemalja koja u kontinuitetu dobija vakcine i gde se vakcinacija odvija sve vreme.

Doktorka Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje  ističe da Zavod vrši kontrolu na vakcinalnim punktovima na teritoriji celog Južnog Banata i apelovala još jednom na ljude da se vakcinišu.

Nadležni u Mesnoj zajednici Vojlovica su uvek tu za svoje sugrađane i podržavaju da se što više njih vakciniše  protiv Kovida 19, kaže Lale Mladenović, potpredsednik MZ Vojlovica. 

Prema rečima doktorke Lazić, vakcina je trenutno jedini pravi lek protiv Kovida – 19 i želja je nadležnih da se podigne kolektivni imunitet na značajan nivo. Ona kaže da je to jedini način da se vratimo u pređašnje stanje i u život pre kovida.

Related posts

Profesionalna orijentacija: Osmaci Brankove škole na RTV Pančevo

Nikoleta Dragaš

Batinaši Vuka Jeremića fizički napali aktivistu SNS u Pančevu

Mica Milakov

10 medalja za AK ,,Tamiš” na državnim prevenstvima

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija