22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Sve više žena koje se bave pčelarstvom

Pčelarstvom se najčešće bave muškarci. Međutim, i žene sve češće biraju ovo zanimanje. Sanja Vidaković iz Pančeva dokaz je da i one mogu uspešno da obavljaju posao i da od njega zarađuju.

Zbog ljubavi prema prirodi i pčelama, Sanja Vidaković iz Pančeva odlučila je, pre šest godina, da joj pčelarstvo postane ozbiljno zanimanje. U poslu joj pomaže muž Goran, a u blizini njihove vikendice, u Deliblatskoj peščari, imaju više od 150 pčelinjih društava.

Iako Sanja Vidaković ima pomoć supruga, kaže da bi žena mogla sve oko pčela da radi sama. Dodaje da jedini problem može predstavljati podizanje košnica, zbog njihove težine, ali i za to postoji rešenje. 

Med je samo jedan od pčelinjih proizvoda koji donosi zaradu. Sanja Vidaković kaže da bi volela da razvije proizvodnju rojeva i matica i da onda ovlada nekim veštinama kao što je, na primer, prikupljanje matičnog mleča. Jedna od ideja joj je i pravljenje preparata od pčelinjeg voska.

Related posts

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov pozvao sugrađane da učestvuju u akciji “Zasadi drvo”

Mica Milakov

Ministar Vulin: Predsednik Vučić je na sednici SB UN održao lekciju o ljudskom dostojanstvu

Mirjana Popović

Nova saobraćajka, sudar tri vozila, petoro povređenih

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija