25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

“Stihovanje” okupilo više od 50 učesnika

Pobednica manifestacije „Stihovanje“ je Mina Rovčanin učenica OŠ „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca. Na ovom takmičenju učestvovali su učenici osnovnih škola uzrasta od 7 do 14 godina.

Pobednica ovogodišnjeg „Stihovanja“ je učenica osnovne škole „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca. Ona je recitovala pesmu Marka Pavlovića – Nas rastanku. Drugo mesto osvojila je Nastasja Zagajčan iz škole „Sveti Sava“ sa pesmom – Na polju gde se čavke čavče. Andrej Urošev iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice osvojio je treće mesto. Recitovao je pesmu Dobrice Erića – ako želiš da te sreća prati.

Polufinale i finale „Stihovanja“ održano je u proteklih nedelju dana. Četiri škole sa teritorije Grada Pančeva, odnosno Sveti Sava, Stevica Jovanović, Dositej Obradović iz Omoljice i Olga Petrov iz Banatskog Brestovca prijavili su svoje đake na takmičenje.

Na „Stihovanju“ učestvovalo je 54 učenika. Od njih, 45 je recitovalo autorsku poeziju, a 9 narodnu. Prvo mesto u kategoriji recitovanja narodne poezike osvojila je Minja Radić iz OŠ „Sveti Sava iz Pančeva.

Related posts

Sedma Fijakerijada u Ilandži

Jasmina Petkovic

Pomozite porodici Kondić

Nikoleta Dragaš

VOJNI SPEKTAL – Vežbi “Sadejstvo 2020” prisustvuje predsednik Vučić

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija