25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Grad Pančevo ulaže u rekonstrukciju fiskulturne sale u Gimnaziji

Rekonstrukcija fiskulturne sale Gimnazije “Uroš Predić” predviđena je u junu ove godine i njena vrednost će biti 30 miliona dinara. Sredstva su opredeljena poslednjim rebalansom budžeta Grada Pančeva.

U Gimnaziji “Uroš Predić” od izgradnje, 1888. godine, nije bilo većih kapitalnih ulaganja. Ove godine kreće se sa rekonstrukcijom finskulturne sale, koja je, prema rečima Maje Vitman, gradske menadžerke, u katastrofalnom stanju. Urađen je projekat čija je vrednost 30 miliona dinara, a sredstva su opredeljena poslednjim rebalansom budžeta.

Pored fiskulturne sale nalazi se pomoćni objekat veličine 55 kvadarata, koji je takođe u veoma lošem stanju. On će, kako kaže Maja Vitman, biti srušen i izgrađen nov u istoj veličini. Pošto je objekat spomenik kulture, kao i cela Gimnazija, dobijeni su posebni uslovi za njegovu ponovnu izgradnju, kao i za fasadnu stolariiju. Bitno je da se zadrži autentičan izgled.

Direktorka Gimnazije “Uroš Predić” Zorica Pomar, rekla je da će im rekonstrukcija fiksulturne sale itekako značiti.

U samom objektu fiskulturne sale biće i kabinet profesora. Takođe rekonstrukcijom su predviđeni i sistemi ventilacije klimatizacije, kao i sistem automatske detekcije i dojave požara. Kako kaže Maja Vitman, sa radovima bi trebalo da se krene u junu, kako bi bili završeni do početka školske godine.

Related posts

Srbija i dalje među vodećim zemljama po stopi vakcinacije

Aleksandra Miloševska

Ulica Bavaništanski put u petak (19. februara) bez vode

Jelena Obradović

Program poslovanja “Urbanizma” na sednici Veća

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija