25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Akcija čišćenja Tamiša u subotu

Obaveštavamo vas da će u subotu, 22. maja u 9 sati biti organizovana akcija čišćenja priobalja i obale reke Tamiš na parceli Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš“, na gradskoj plaži na tamiškom keju u Pančevu.

Radna akcija prolećnog sređivanja u krugu udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš 1926“ organizuje se svake godine, s prvim lepšim danima s ciljem da se posle zime uredi taj deo priobalja i ljubiteljima reke omogući uživanje u ribolovu i plovidbi čamcima po Tamišu i Dunavu.

Pančevački ribolovci i nautičari sa gradskim preduzećima i ove godine očistiće deo tamiškog keja, jer brinu o svojim rekama i priobalju.

Članovi Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara “Tamiš 1926” organizovaće 22. maja akciju uređenja dela keja na svojoj teritoriji, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, JKP “Higijenom” i JKP “Zelenilom”. Biće sakupljen i odnet sav kabasti otpad, očišćen i opran prilaz keju tako da svi građani i gosti Pančeva mogu da uživaju u šetnji pored reke.

Članovi ovog udruženja, pecaroši i vlasnici čamaca i drugih plovila dugo vremena provode na reci, te su smatrali da bi bilo lepo da srede prostor koji koriste svakodnevno i u kojem borave. U pitanju je javna površina, koju koriste i drugi građani Pančeva i zato bi trebalo uvek da bude uredno, lepo, da se niko ne postidi prostora uz reku.

Ljudi koji se učlanjavaju u ovo udruženje su uglavnom sportski ribolovci. Imaju i takmičare, kao i nautičare koji isto učestvuju u raznim manifestacijama vezanim za eko-turizam. Imaju oko 500 članova u Udruženju s tim da imaju i decu od 4 godine pa do odraslih iznad 80 godina.

Related posts

Uz vetropark “Alibunar” Srbija energetski nezavisna

Jasmina Petkovic

LICEMERJE, BEZIDEJNOST, KONTRADIKTORNOST, NERVOZA! Sagovornici “Progona” o filmu “Vladalac” i MRŽNJI koja preovladava u njemu

Mica Milakov

Predsednik Vučić čestitao Ðokoviću: Maestralna partija. Hvala Nole!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija