2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Obeležena 61. godišnjica Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

U Novom Sadu obeležena je 61.godišnjica postojanja Medicinskog fakulteta .Obilazak nove zgrade Medicinskog fakulteta u Novom Sadu uprilicen je povodom obelezavanja godisnjice.”Za godinu dana izgradnje urađeni su temelji i grubi građevinski radovi, pa danas obeležavamo i završetak prve faze radova. Planiramo da zgradu završimo za školsku 2022/2023″, rekla je dekanica Medicinskog fakulteta Snežana Brkić.Površina nove zgrade iznosi 2.700 metara kvadratnih, a ravnopravni partneri u izgradnji ovog objekta su Medicinski fakultet i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Polovinu sredstava izdvojio je fakultet, dok je drugi deo isfinansirao sekretarijat.”Ovaj objekat je plod sinergija, zajedništva i nečega što govori koliko smo odgovorni prema našoj budućnosti. Želim da odam priznanje svim zaposlenima na Medicinskom fakultetu koji su, razmišljajući o svojim interesima, ipak razmišljali da je investicija u objekat jedna investicija u budućnost i kvalitet nastavno-naučnog procesa”, istakao je pokrajinski sekretar za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.Milošević je naveo da ulaganja neće stati na ovom projektu.”Pokrajinska vlada već je izdvojila sredstva u visini od 8,4 miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju Stomatološke klinike, zatim 67,5 miliona dinara za Dečiju kliniku. Mi ćemo biti proaktivni i pokazati da graditeljstvom, kvalitetnim ljudima i infrastrukturom i opremom koja je neophodna obezbeđujemo našu budućnost”, napomenuo je pokrajinski sekretar.Današnjoj ceremoniji prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je čestitao Medicinskom fakultetu i Pokrajinskoj vladi na ovom projektu i zajedničkom uspehu.”Ovo je zaista sjajna vest kao potencijal koji garantuje sigurniju zdravstvenu bezbednost, brigu o našim građanima i ovo je ulaganje, ne u građevinski objekat, nego u budućnost u onom najosetljivijem delu, a to jeste zdravstvo”, rekao je Vučević.Istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je, nakon devet godina koliko je na funkciji gradonačelnika, prvi put gost na ovom fakultetu.Medicinski fakultet danas je uručio i povelje u znak zahvalnosti na podršci i saradnji gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, pokrajinskom sekretaru za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranu Miloševiću, predsedniku Pokrajnske vlade  Igoru Miroviću i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Vučević: Rođendan proslavljamo u godini najvećih izazova u savremenoj medicini

Preko 12.000 studenata je izašlo sa jednog od prvih fakulteta koji je osnovan u okviru Univerziteta u Novom Sadu. Isto toliko velikih ljudi, stručnjaka, humanista, nepokolebljivih boraca za naše živote, za naše zdravlje, objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu povodom obeležavanja 61. godišnjice od osnivanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

61. godina je veliki broj, za još veće rezultate ovog izuzetnog fakulteta, istakao je Vučević.

I ovaj vaš rođendan obeležavamo u godini najvećih izazova u savremenoj medicini, u godini u kojoj nemamo dovoljno reči da opišemo koliko smo zahvalni svim našim lekarima i svim medicinskim radnicima, herojima našeg vremena.

Želim ovom prilikom da izrazim veliko poštovanje prema nastavnom kadru fakukteta, zahvaljujući kojem ste postali rasadnik sjajnih kadrova: diplomiranih lekara , doktora stomatologije, farmaceuta i ostalih struka koje predstavljaju okosnicu našeg zdravstvenog sistema, koji su i najbilji ambasadori svoje zemlje, i ponos gde god da se nađu, širom sveta, rekao je Vučević.I danas kada vas sve pogledam, ja se ne bojim za našu budućnost.

Ova korona epidemijska kriza je svima otvorila oči, i svatili smo da naša zemlja nema samo dobre lekare, već da imamo najbolje lekare! Da imamo heroje našeg doba!

I nije Medicinski fakultet samo jedan od najboljih i najreprezentativnijih u poslednjih 61. godinu. On je mnogo više od vrhunske škole. On je škola života! – Pokazali ste kako se bori u najtežim danima epidemije. I ja sam kao gradonačelnik uvek mogao da računam na vaše profesore i studente, bili ste tu da pomognete, da edukujujete, da objasnite građanima.. da lakše i brže izađemo iz svega ovoga, i zdraviji i pametniji.I zato danas želim da vam kažem još jednom, veliko hvala, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ćć

Related posts

Devojčici Ani Iris iz Pančeva hitno je potrebna naša pomoć da prohoda

Jasmina Petkovic

Vučić: Zajedno smo se izborili za uspešnu Srbiju

Aleksandra Miloševska

Svetislav Basara, gost emisije “Lice nacije”

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija