27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Novi projekti i nova ulaganja u pančevački sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je danas zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem i sa predstavnicima sportskih organizacija obišao škole u Omoljici i Vojlovici. Ovom prilikom dogovoreni su zajednički projekti, a Ministarstvo sporta je ovim školama doniralo lopte, majce i sportske rekvizite.

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić obišao je Omoljicu, gde je razgovarao sa mladim sportistima. Veliki broj građana dočekao je ministra ispred novih terena, a mladi košarkaši “Mladosti“ dočekali su proslavljenog sportistu na terenu. Nakon Omoljice, ministar Udovičić obišao je OŠ “Bratstvo jedinsto” gde je istakao da je strateški cilj Ministarstva da omogući što većem broju dece bolje uslove kao i da se bave rekreacijom i sportom, ali i da omogući da svako dete ima pravo za besplatno bavljenje sportom.

– Želimo da učinimo dvostruki cilj. S jedne strane da poboljšamo uslove za bavljenje školskim sportom, da omogućimo profesorima da imaju bolje uslove za rad sa decom, ali i da omogućimo bolje uslove za sportski kolektiv, jer znamo da ova mesta generišu najveći broj sportskih klubova, i da se sportske sale mesta koje koriste i sportski klubovi. Dvostruko pomažemo kako za razvoj školskog sporta ali pomažemo i za bolji plan i program nastave. Želim da se zahvalim gradonačelniku koji vrlo otvorenog srca pomaže omladinsku politiku u Pančevu ali pomaže i lokalni sport. Malo gradova u Srbiji može da se pohvali da ima preko 160 klubova koje finansira sa preko 4,2 odsto lokalnog budžeta koji izdvaja za sport.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović istakao je da je ministar u Pančevu svojevrstan domaćin s obzirom na pomoć koju pruža pančevačkom sportu.

– Podršku koju nam pružaju i Ministarstvo sporta i omladine i ministar Udovičić je od izuzetno velikog značaja za grad Pančevo s obzirom da je grad Pančevo, grad sporta i grad sportskih šampiona. Zahvalni smo na donacijama koje smo danas dobili i u OŠ u Omoljici, odnosno za KK „Mladost“ i u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Vojlovici. Jedan od osnovnih prioriteta lokalne samouprave je da našu deci izvodimo na pravi put a sport je definitivno nešto čime deca treba da se bave

Ksenija Carević, direktorka OŠ „Bratstvo jedinstvo“ istakla je da  im je grad Pančevo obezbedio sve neophodne uslove da školski sport bude na  visokom nivou. Ona je ujedno zahvalila i ministu Udovičiću na donaciji.

– U ime kolektiva i u svoje lično ime zahvalju se na donaciji u vidu košrakaških tabli, 40 lopti za četiti grupna sporta, golove i dobojkašku mrežu. To će se naći na usluzi našim učenicima i klubovima koji treniraju u našoj sali.

Ministar Vanja Udovičić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović razgovarali su o novim zajedničkim projektima i novim ulaganjima u pančevački sport.

Related posts

Novih 67 slučajeva korone u Srbiji

Bojana Kecic

Džudistima Zvezde bronza u Ligi šampiona

Mica Milakov

Mig-21 Vojske Srbije srušio se kod Loznice. Uviđaj u toku

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija