20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Sport Vesti

“Mali sajam sporta” u Pančevu

Manifestacija ”Mali sajam sporta” otvorena je u Pančevu, na platou ispred Gradske uprave. Otvaranju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i naš najbolji automobilista Dušan Borković. Tokom ove godine “ Mali sajam sporta” biće organizovan u deset gradova u Srbiji.

“Mali sajam sporta” je manifestacija koju Sportski savez Srbije organizuje u gradovima širom Srbije. Predstavlja promociju celokupnog sporta na lokalnom nivou i ima za cilj da privuče i animira što veći broj dece da počnu da se bave sportom. Plato ispred Gradske uprave bio je prepun mališana predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, odnosno učenika od prvog do četvrtog razreda, koji su na improvizovanim punktovima imali priliku da vide više od 30 sportskih disciplina.

Ovakva manifestacija je šansa da se deca upoznaju sa sportskim disciplinama i da svako dete eventualno izabere sport kojim će se baviti u budućnosti. Upravo je to i poruka organizatora manifestacije i predstavnika lokalne samouprave. Organizacija ovakvih događaja je najvažnija uloga svih sportskih, prosvetnih, privrednih subjekata, pošto je bavljenje mališana sportom jedan od najznačnijih segmenata psihofizičkog razvoja.

Da je Pančevo nesumnjivo grad sporta svedoče mnoga svetska odličja, zlatne medalje, trofeji u individualnim kategorijama, kao i kolektivni uspesi.

Sportski Savez Srbije organizovaće ove godine “Mali sajam sporta” u deset gradova u Srbiji, među kojima se našlo i Pančevo.

“Mali sajam sporta” održan je u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Pančevo, Saveza za predškolski sport i rekreaciju i Saveza za školski sport Pančeva, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Pančeva.

Related posts

Ori se Pančevom “Hej, hej Đilase, vrati pare lopove!”

Mica Milakov

Mali: Srbija ima najveću stopu rasta BDP-a u Evropi, priliv od PDV-a veći od planiranog

Branislava Grčić

VUČIĆ: Meni je savest mirna jer se borim za svoj narod – Uvek ćemo imati snage da zaštitimo Srbe od pogroma, nećemo dozvoliti da nam neko ubija i proteruje narod!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija