2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore

U nedelju, 16.maja u Sremskoj Mitrovici  je održano prvo veliko takmičenje u letnjem delu atletske sezone.Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore je organizovano za 16 najboljih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na programu je bilo ukupno 10 disciplina i klub je morao da ima predstavnika u svakoj disciplini. Uspešnost se na kraju računa kao ukupan zbir bodova u svim disciplinama. AK,,Dinamo“ je u ukupnom plasmanu zauzeo 8.mesto osvojivši ukupno gotovo 10 000 bodova.

Nastupili smo sa mlađom uzurastnom kategorijom gde su mnogi članovi kluba trčali svoje rezervne discipline zbog potreba kluba. Takmičenje smo završili bez kiksa a to je ogroman uspeh ako kažemo da je u programu takmičenja mnogo tehničkih disciplina koje ne možemo vežbati zbog nedostatka atletske staze i sprava i rekvizita koji su potrebni da te discipline.

Zvahvalili bih smo svim atletičarima kluba koji su dali svoj maksimum na takmičenju i doprineli našem uspehu.

Pored ovog takmičenja klub je bio aktivan i na drugim takmičenjima. Istakli bi rezultat našeg ultramaratonca Mihal Šulju koji se sprema za ultramaraton a kontolni maraton iz punog pripremnog perioda istrčao je za 2;43 što je izuzetan rezultat u ovom periodu priprema.

Na školskim prvenstvima nastupio je jedan deo atletskog kluba i bili su izuzetno uspešni. Na završno školsko takmičenje Republike Srbije trčaće troje naših atletičara: Sanja Marić i Ksenija Mrkela u trci na 600m svaka u svojoj kategoriji a Strahinja Stevšić u trci na 1000m. Svo troje su kandidati za najviši plasman a takmičenje je zakazano za 19.maj u Sremskoj Mitrovici.

Najvažnije takmičenje koje nas očekuje u narednom periodu je prvenstvo Srbije za starije juniore poslednjeg vikenda u maju i tu će AK,,Dinamo“ nastupiti sa najjačom ekipom.

Foto: AK Dinamo

Related posts

Pucnjava na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić razgovarao sa Lajčakom

Mica Milakov

Vučić danas sa Lajčakom, sastanak u 18 sati

Nikoleta Dragaš

Mirović: Skup u Novom Sadu podrška radu, energiji, rezultatima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija