20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U Poljoprivrednoj školi vraćen smer tehničar hortikulture

U Poljoprivrednoj školi „Josif  Pančić“ u novoj školskoj godini učenici će ponovo moći da upišu smer tehničar hortikulture koji traje četiri godine. Na ovaj smer biće upisano jedno odeljenje odnosno 30 učenika.

Ana Jovanović i Jovana Đerfi ove godine su maturanti i završavaju četvrogodišnje školovanje na smeru tehičar hortikulture. Iako će jedna upisati grafički dizajn, a druga Poljoprivredni fakultet, obe se slažu da su  stekle odličnu osnovu za dalje školovanje, kako praktična, tako i teoretska znanja.

Prema rečima profesorke Stojanke Ruptak, mnogi današnji profesori su bivši đaci Poljoprivredne škole. Ističe da se pored stručnih predmeta, posebna pažnja posvećuje i opštim predmetima.

Ove godine 30 učenika će moći da se upiše na četvorogodišnji smer tehničar hortikulture.

Jasmina Dimitrijević napominje da se u školi rade i po IOP programu.

Sve informacije oko upisa u Poljoprivrednu školu „Josif  Pančić“ roditelji i budući srednjoškolci mogu naći na sajtu škole, društvenim mrežama ili u samoj školi. Profesori kažu da  njihovi đaci često posećuju sajmove, druge poljoprivredne škole, rasadnike i da i na taj način takođe stiču nova iskustva i znanja.

Related posts

TV Pančevo u novogodišnjoj noći sa vatrogascima

Katarina Popović

Napad na prostorije SNS na Novom Beogradu

Aleksandra Miloševska

Još 4.687 novozaraženih korona virusom u Srbiji

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija