26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Premijerno izvedena dvojezična predstava makedonske zajednice

Prva predstava makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji „Vetar u tapetama“ premijerno je predstavljena u Domu kulture „Kočo Racin“ u Jabuci. Ovo je prva predstava odigrana u ovoj ustanovi od početka pandemije i poštovane su sve preporučene mere.

„Vetar u tapetama“,  prva dvojezična predstava makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, premijerno je odigrana u Jabuci.  Predstava prikazuje mentalitet običnog čoveka, pripadnika srpske i makedonske nacionalnosti. Publika je bila u prilici da prati uzbudljivu pozorišnu avanturu kroz koju su je vodila dvojica glumaca.

Otvorivši tešku, ali aktuelnu temu života emigranata na Zapadu, kao i pitanje kulturnog identiteta mladih ljudi sa ovih prostora, koji su na „privremenom“ radu u inostranstvu, ova predstava je pobudila različite emocije kod publike, od smeha do suza.

Ovaj projekat realizovan je pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, a na inicijativu Foruma mladih Makedonaca.

Osim u Jabuci, predstava će biti prikazana publici u Kačarevu, Glogonju, a 22. maja u okviru Dana makedonske kulture ova biće izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni „Raša Plaović“. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Related posts

SPEKTAKULARNA AKCIJA: Pronadjena laboratorija za uzgoj marihuane

Aleksandra Miloševska

U Srbiji je registrovano još 285 slučajeva virusa korona, ukupno 9009

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić iz Skoplja: Sa Zaevom i Ramom potpisujemo tri sporazuma kojima kreiramo bolju budućnost i učvršćujemo mir

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija