22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

Na Tamišu samo sportski i rekreativni ribolov

Udruženje sportskih ribolovaca i nautičara ,,Tamiš” u Pančevu jedno je od najstarijih aktivnih udruženje na prostoru bivše Jugoslavije. Skoro je napunilo 95. godinu. Članovi ističu da pecanje podrazumeva uživanje u lepotama reke, ali i u raznolikosti ribljeg fonda.

Na reci Tamiš je do 2001. godine bio dozvoljen privredni ribolov, a nakon toga samo sportski i rekreativni. Udruženje sportskih ribolovaca i nautičara ,,Tamiš” u Pančevu osnovano je daleke 1926., a ove godine proslavlja devet i po decenija postojanja.

Tokom Drugog svetskog rata pančevački gestapo oduzima Udruženju svu imovinu, pa privremeno prestaje s radom. Nakon oslobođenja 6. oktobra 1944. godine ponovo se formira.

Dragan Milenković, predsednik upravnog odbora, kaže da je Udruženje uspelo da opstane u vreme pandemije kovida 19 pre svega zahvaljujući predanom radu i zalaganju svih članova.

Reka Tamiš kroz našu zemlju teče dužinom od 118 km. U njenim vodama živi mnogo vrsta ribe – som, štuka i smuđ, takozvane grabljivice, ali i šaran, deverika, babuška, amur, sivi i beli tostolobik. Upravo zato često nailazimo na pecaroše koji na ovoj reci vole da zabace udicu i uživaju u lepotama Pančeva i reke Tamiš.

Mladi pecaroš Andrej rekao nam je da voli da peca i otkrio koju vrstu udice koristi.

Pecaroši koje smo sreli zahvalni su ribočuvarskoj službi, koja brine o vodama Tamiša, i ističu da je boravak u prirodi i pored vode jedan od glavnih benefita ovog hobija.

Related posts

Amateri i profesionalci stali na crtu ko će da napravi bolju švarglu

Jasmina Petkovic

Mali predao respiratore i medicinsku opremu Drvaru

Branislava Grčić

SZS PONOVO PRAVI HAOS U BEOGRADU! Boško i ekipa OBORILI ŽENU, BLOKIRALI ULAZ U GRADSKU SKUPŠTINU, SADA NASTAVLJAJU SA NASILJEM PO BEOGRADU…

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija